Na de nederlaag van Quintus tegen koploper en gedoodverfde kampioen Zoetermeer kwam nu laagvlieger MSV’ 71 op bezoek.
Onze trainer moest wederom improviseren want ook dit seizoen loopt het aantal blessures in de Heulse selectie de spuigaten uit.

MSV, wanhopig op zoek naar punten om uit de gevarenzone te komen, begon uiteraard verdedigend en het was aan Quintus om een gaatje te vinden om tot kansen te komen. De eerste helft speelde Quintus wel aardig, de gasten speelden de lange bal en kregen een paar kleine kansjes. Quintus kwam er moeilijk doorheen maar kwam in de 20ste minuut wel op voorsprong. Een vrije trap van Milan werd door Timo prima binnen gekopt: 1-0.

Quintus kwam achterin niet echt in de problemen en kreeg nog een paar kopkansen om de voorsprong uit te breiden maar de rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft was niet om aan te gluren, de gasten bleven de lange bal spelen en Quintus werd alsmaar slordiger en uit het niets viel de gelijkmaker in de 63ste minuut na geknoei in de Heulse defensie.

Of het door het lentezonnetje kwam weet ik niet maar de thuisploeg oogde een beetje apathisch. In de 73ste minuut gaf Quintus het volgende kadootje aan de gasten. Wederom een lange bal van achterin, miscommunicatie tussen Max en Dahley en ineens stond het 1-2.

Quintus moest nu wel maar was tot de 1-2 niet één keer in de buurt van een kans geweest in de tweede helft. Na een mooie vrije trap op de paal van Tim viel dan in de 88ste minuut toch de gelijkmaker. Een lichte overtreding in het strafschopgebied van MSV werd door de scheidsrechter, die er bovenop stond, bestraft met een penalty die door Stijn in de kruising gejaagd werd: 2-2.

De wedstrijd die geen winnaar verdiende kreeg hem uiteindelijk wel. Diep in de blessuretijd kreeg MSV wederom een kadootje van de Heulenaren.
Keeper Dahley plukte een corner uit de lucht, wilde haast maken met het uitgooien, werd daarbij gehinderd door een MSV-speler en gaf deze speler een duw/klap. De scheidsrechter kon niet anders dan een rode kaart trekken en een strafschop geven.

Invaller keeper Rik (die tegelijkertijd zijn debuut in Quintus 1 maakte) kon de strafschop niet keren en zo trokken de gasten uit Maassluis aan het langste eind: 2-3. Sinterklaas was vroeg in Kwintsheul dit jaar zullen we maar zeggen…..

Quintus hoeft niet meer naar boven te kijken maar zal zeker met een schuin oog naar beneden moeten kijken. Er is nog geen reden tot paniek maar de komende weken zullen er toch wel wat punten gehaald moeten worden om niet alsnog na een goede eerste seizoenshelft in de gevarenzone te belanden.

Aanstaande dinsdag spelen we voor de beker thuis tegen Duindorp en komende zaterdag zijn we vrij.