Voor Quintus was het zaak om na het ongelukkige verlies in blessuretijd tegen MSV’71, nu wel de punten in eigen huis te houden om zo een veilige marge te houden met de gevarenzone.

Ook nu weer een zwaar gehavend Quintus waardoor de trainers flink moesten puzzelen om een elftal op de been te brengen en dat werd na 10 minuten nog iets penibeler toen ook laatste man en aanvoerder Bryan de strijd geblesseerd moest staken.

Desalniettemin was Quintus het eerste half uur heer en meester en de benutte strafschop van Tim in de 12e minuut had zeker uitgebreid moeten/ kunnen worden maar het vizier stond meerdere keren niet op scherp.

Na een half uur werd het wat minder bij de Heulenaren en SEP kwam er iets beter in.
De eerste kans van de bezoekers eindigde nog onderkant lat maar bij de volgende diepe bal liep keeper Jeffrey een aanvaller ondersteboven, de toegekende strafschop werd benut en ineens stond het weer 1-1 wat tevens de ruststand was.

De tweede helft was het van beide kanten niet best. SEP speelde met wind mee veelvuldig de lange bal maar werd niet echt gevaarlijk en ook Quintus had moeite om kansen te creëren maar na een aardige aanval kwam de thuisploeg toch op voorsprong in de 63e minuut. Dylan rondde beheerst af 2-1.

Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht maar uit het niets viel weer de gelijkmaker in de 70e minuut. Een wel heel makkelijk gegeven strafschop na vermeend hands van Gino leverde de 2-2 op.

Beide ploegen bleven het proberen en waar Quintus iets meer risico nam schoten ze zich weer in eigen voet. In blessuretijd een afgeslagen aanval van de Heulenaren gevolgd door een lange bal, en ook al stond de aanvaller van SEP buitenspel, de scheidsrechter (die wel een heel matige wedstrijd floot) liet gewoon doorspelen en zo konden twee aanvallers op het doel afgaan en zo de 2-3 binnen werken.

Wederom een onverdiende en zure nederlaag voor Quintus. We zitten in de bekende hoek waar de klappen vallen en daar moeten we heel snel uit zien te komen anders wordt het nog heel moeilijk.

Volgende week zijn we vrij, de week erop komt Delta Sport op bezoek.

Marcel is
voorzitter vv Quintus