Na de prima bekerwedstrijd tegen eersteklasser Xerxes (4-1 verlies) mochten de mannen van Ramon en Eus nu aantreden tegen Te Werve die tot nu toe slechts 1 punt vergaard had.

Het begin van Quintus was matig en toen na 8 minuten ook uit de eerste corner van de tegenstander de 0-1 op het bord kwam was het duidelijk dat de ene wedstrijd de andere niet is.

Quintus, wel duidelijk het betere team en zeker conditioneel sterker, creëerde wel kansen en kreeg ook ruimte voorin maar wist vaak niet goed uit te spelen en moest tegelijkertijd oppassen voor de counter van Te Werve.

Toch kon de gelijkmaker niet uitblijven en die viel dan ook na een half uur. Het was Stijn die een voorzet binnen kopte: 1-1.

Quintus ging door, Te Werve kon het niet echt meer belopen en de 2-1 van Rob in de 43ste minuut was verdiend. Ruststand 2-1.

De tweede helft had Quintus het zichzelf makkelijk kunnen maken door de ongelofelijke ruimte die ze voorin kreeg beter uit te spelen. Rob met zijn tweede (prachtig afgewerkt met links), zette in de 55ste minuut de Heulse brigade op een veilige marge 3-1 dacht iedereen, maar de bezoekers die eigenlijk een soort 5-0-5 systeem speelden maakten het Quintus best nog lastig.

Quintus verzuimde de wedstrijd op slot te gooien en iedere lange bal van Te Werve kwam bij één van hun handige voorwaartsen die het onze verdediging meer dan lastig maakten.

De 3-2 in de 83e minuut voelde iedereen langs de lijn wel aankomen en even later moest Dahley nog flink aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen. Uiteindelijk was het Stijn met ook zijn tweede van de wedstrijd die eindelijk in de 93ste minuut één van de vele mogelijkheden voor de Heulenaren verzilverde: 4-2.

Matige pot van Quintus maar wel de drie punten binnen!