Quintus mocht deze keer in Maassluis proberen om drie punten mee te nemen naar Kwintsheul.  MSV wachtte met smart op een eerste overwinning dus beide ploegen gingen ervoor.

Tegenvaller voor de Heulse brigade was het uitvallen van laatste man Bryan in de warming-up en aangezien Quintus toch al niet heel dik in zijn verdedigers zit moest er flink geïmproviseerd worden door trainers Ramon en  Eus.

Het resultaat was dat de thuisploeg al na 34 seconden op voorsprong kwam en dat had de eerste tien minuten ook uitgebreid kunnen worden. Daarna hadden de Heulenaren meer de controle en de 1-1 van Rob (na een goede voorzet van Tim) na twintig minuten was niet onlogisch.

Quintus was meer aan de bal en ook dreigend maar moest oppassen voor de uitvallen van de thuisploeg.

Beide verdedigingen oogden wankel en het was Quintus dat in de 34e minuut dė kans kreeg om op voorsprong te komen. De scheidsrechter gaf de Heulenaren wel heel makkelijk een penalty na een duel waar Stijn naar de grond ging.
Het kadootje werd echter niet uitgepakt want de zwak ingeschoten strafschop door Tim was een makkelijke prooi voor de keeper. Ruststand 1-1.

De tweede helft met flink de wind mee werd qua score een spektakelstuk. Quintus was ook nu weer de aanvallende ploeg en kwam in de 53e minuut op achterstand maar maakte vier minuten later alweer gelijk. Na een prachtige rush van Jarno was het Timo die fraai afrondde: 2-2.

Quintus ging, gedragen door de wind, op zoek naar de winnende maar in de 81e minuut kreeg ook de thuisploeg een kadootje van de scheidsrechter en  helaas voor de Heulenaren werd deze strafschop wél benut: 3-2.

Quintus rechtte weer de rug en vier minuten later was het weer gelijk. Uit een corner van Milan kwam de bal voor de voeten van “good old” Roy van Velden die hem panklaar neer legde voor Stijn: 3-3.

Beide ploegen wilden in de laatste minuten gaan voor de winst maar na een afgeslagen aanval van de thuisploeg was het Stijn die met een prachtactie alleen voor de keeper kwam en in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal breed op de meegelopen Daan Mansveld die met wat kunst- en vliegwerk de winnende 3-4  binnen werkte (derde minuut blessuretijd).

Na 95 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en waren de drie punten binnen.

Quintus toonde deze sportieve wedstrijd ruggengraat door drie keer terug te komen van achterstand en zo de winst te grijpen.

Volgende week mogen we naar Xerxes voor de KNVB beker.