Na de eclatante zege op DHL wachtte nu een heuse derby voor de mannen van Ramon en Eus, vv Maasdijk was de gastheer voor de Heulenaren.

De eerste helft was Maasdijk de bovenliggende partij. Op de eerste minuut na kwam Quintus er aanvallend bijna niet aan te pas en ook Maasdijk creëerde niet veel maar domineerde wel.

Alhoewel de kansen schaars waren was het de thuisploeg die verdiend op voorsprong kwam. In de 38e minuut sloeg Maasdijk toe toen Quintus door een blessurebehandeling even met 10 man stond: 1-0 ruststand.

De tweede helft werd er door Quintus uit een ander vaatje getapt. Een kleine omzetting zorgde ervoor dat de tweede bal nu vaker voor de bezoekers was, waardoor Stijn vaker aan de bal kwam en de Heulenaren nu wel gevaarlijk waren.

Nadat Rob al dichtbij was met een kopbal was het Stijn die in de 60e minuut een terecht toegekende penalty (hands) in tweede instantie binnenschoot: 1-1.

Quintus was nu de bovenliggende partij en was een aantal keren dichtbij de voorsprong. Met name Stijn was een ware plaag voor de Maasdijkse defensie.

De laatste minuten golfde het spel heen en weer en kreeg Maasdijk een paar vrije trappen op de rand 16, maar een doelpunt viel echter niet meer en deze vermakelijke derby leverde een in mijn ogen terechte 1-1 op.

De derde helft was prima verzorgd door de thuisploeg en aangezien de meeste Heulenaren (en Maasdijkers…) vaak dorst schijnen te hebben bleef het nog lang gezellig.

Volgende week komt FC Zoetermeer naar Kwintsheul.