Onze vrienden van Felixstowe & Walton United zijn inmiddels al weer even terug in het Engelse, maar via deze weg wil de uitwisselingscommissie nog even stilstaan bij een wederom fantastisch weekend!

De laatste keer dat we bij Quintus onze overzeese vrienden konden ontvangen, was in 2019, maar liefst vier zomers geleden. Door welbekende redenen was reizen drie jaar lang niet mogelijk en dus was het weer even spannend of alles in goede banen zou verlopen.
Maar eenmaal begonnen aan het weekend, bleek al snel dat alles op rolletjes liep. Althans, bijna alles. Al snel kregen we vanuit Harwich te horen dat de laadklep van de machtige Stena Hollandica niet dicht wilde. Het zorgde voor een oponthoud van uiteindelijk anderhalf uur, maar dankzij de flexibiliteit van onze gastouders en in het avondprogramma, was er geen man overboord.
Eenmaal aangekomen in de kantine van Quintus werden alle Engelse kids plus de coaches voorgesteld aan hun gastgezinnen. Na een snelle hap stond er voor alle kinderen een onvervalst potje lasergamen bij Van der Ende in Poeldijk op het programma. Even stoom afblazen na een lange reisdag voor de Engelse kids en alvast wat gezonde spanning opbouwen richting de Match of the Day van zaterdagochtend.

Match of the day

Die bleek uiteindelijk een simpele prooi voor Felixstowe & Walton United. De jongens van Timo en Rik konden het in de eerste helft (0-4) niet bolwerken tegen de fysiek sterke Engelse jongens. In de tweede helft kwam Quintus stukken beter voor de dag. Dankzij mooie doelpunten van Siem en Wess werd het nog even spannend, maar helaas ging de Vis-Currey Cup na een 2-5 nederlaag wéér mee de boot op.
In de rust van de Match of the Day was er een mooi samenkomen van oude commissieleden, familieleden van Nol Vis én familieleden van Graham Currey. Zijn zoon Ian en weduwe Mary waren deze editie namelijk van dichtbij getuige hoe speciaal de uitwisseling is die Graham en Nol ooit hebben opgezet. Onder het genot van koffie en taart onthulde Carla Kester een prachtig kunstwerk (zie foto) ter nagedachtenis van haar vader en Graham Currey. Namens de uitwisselingscommissie nogmaals grote complimenten, Carla!

De zaterdagmiddag stond in het teken van klimmen, klauteren, sport en spel en vooral vies worden. 2SUR5 had een middagvullend programma samengesteld voor een groep van zo’n vijftig Engelse en Heulse kids en de foto’s en verhalen bewijzen dat de activiteit een schot in de roos was. Zaterdagavond heeft iedereen genoten bij de feestavond, dit keer gehouden bij de tennistak van Quintus. Muziek, tennis, voetvolley, een loterij met mooie prijzen. Kortom, voor iedereen voldoende vermaak een gezelligheid.

Onderling toernooi

Na een vrije zondagochtend stond in de middag een onderling toernooitje op het programma. Acht teams in totaal; vijf van Quintus en drie van Felixstowe. Het betreurt ons te moeten melden dat de Engelsen ook daar heersten, gezien de finale uit twee teams van onze gasten bestond. Meer dan verdiend en gegund overigens. De zondagavond spendeerden de meeste kinderen op de bowlingbaan in De Lier. Een mooie afsluiting van een meer dan geslaagd weekend.

Waar de commissie vooraf nog wat gezonde spanning had en vraagjes had of het na drie uitwisselingsloze jaren nog wel net zoals vroeger zou zijn, is dat gevoel weer helemaal verdwenen. Met trots zetten we de komende jaren voort wat Nol en Graham in 1984 voor het eerst deden.

De uitwisselingscommissie

Bas, Chris, Johan, Peter-Paul, Ronald, Youri