Na een heerlijke lunch (aangeboden door scherminstallatie El Flaco) mochten de mannen van Richard en Eus op bezoek bij Semper Altius, de hekkensluiter in onze poule.

Voor het eerst dit seizoen  konden Sean en Stijn samen aan de aftrap verschijnen dus het meegereisde Heulse publiek ging er eens goed voor staan.

Na één minuut werd Steijn al alleen voor de keeper gezet door een mooie pass van Leon, maar de keeper bracht redding met zijn voeten. Semper,  hoewel afgetekend laatste op de ranglijst, beet fel van zich af en gaf zich niet zomaar gewonnen. Een slordig Quintus was iets te apathisch maar kwam na ruim twintig minuten toch op voorsprong. Een overtreding op Dean leverde Quintus een strafschop op die door broer Sean feilloos werd benut: 0-1.

Een kwartiertje later zette Sean de Heulenaren op 0-2. Dit keer promoveerde hij een vrije trap op de rand van de 16 meter tot doelpunt en dit was  tevens de ruststand.

De tweede helft was amper begonnen of Semper deed ineens wat terug: 1-2 en Quintus kon het zich niet veroorloven om op halve kracht de wedstrijd uit te spelen.

Niet dat de overwinning echt in gevaar kwam, maar je kan beter afstand nemen dan dat je ze toch hoop geeft.

Twintig minuten na de 1-2 dan toch de 1-3. Een schot van invaller Rob werd losgelaten door de keeper en Dean stond (uiteraard) op de goede plek om dit cadeautje uit te pakken.

Quintus had er nog meer kunnen maken maar benutte nog slechts één kans. In de slotminuut een prachtige solo van Sean die via de binnenkant van de paal zijn derde van de middag binnen schoot: 1-4.

Wederom belangrijke punten voor de Heulse brigade en aangezien ook Quintus 2 gewonnen had van buurman KMD bleef het nog lang gezellig bij de derde helft van Semper Altius.

Volgende week kom RAS  naar Kwintsheul.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus