Na het gelijkspel tegen Loosduinen twee weken geleden was nu Vredenburch de tegenstander.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van ons oud bestuurslid (en super vrijwilliger) Frits Berendse.

Vredenburch, die met 9 uit 3 uitstekend begonnen is in de derde periode, liet het eerste kwartier zien dat het een uitstekende ploeg heeft. Quintus kwam mede door eigen slordigheden niet onder de druk uit en had geluk dat het vizier bij de bezoekers net niet op scherp stond.

Met kunst en vliegwerk werd het eerste kwartier overleefd en toen Quintus na een minuut of twintig uit eigenlijk de eerste kans voor de Heulenaren op 1-0 kwam (prima actie van Sean) ging iedereen er eens goed voor zitten. Quintus kwam ook beter in de wedstrijd en het spel golfde heen en weer.

In de 40e minuut viel de gelijkmaker. Een slordige bal op het middenveld werd uiteindelijk ietwat gelukkig via het been van Bart binnengeschoten en was 1-1 tevens de ruststand.

De tweede helft moest Quintus weer terug en Vredenburch kwam een aantal keren dicht bij een voorsprong,  maar lat en keeper Dahley hielden de bezoekers van scoren af en dan is er die al oude voetbalwet dat als jij de kansen niet benut….

Na 25 minuten viel de bal voor de voeten van Dylan die via de keeper de Heulenaren op voorsprong schoot naar 2-1. Op dat moment niet verdiend maar wel lekker.

Vredenburch drong natuurlijk aan en Quintus kon counteren. 10 Minuten voor tijd sprongen twee verdedigers bij een lange bal Sean in zijn nek en dus was de vrije trap op de rand van de 16 meter terecht en het was dezelfde Sean die de vrije trap prachtig binnen schoot naar 3-1 wat tevens de eindstand werd.

Het heeft dit seizoen in veel wedstrijden tegengezeten voor de Heulenaren, maar in deze wedstrijd was het geluk een keer aan onze kant.

Volgende week mogen we naar Semper Altius.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus