Deze keer kreeg Quintus de koploper op bezoek. De trainers moesten weer wat puzzelen met de opstelling om te proberen het PGS zo moeilijk mogelijk te maken.

De wind speelde een grote rol en de eerste helft had PGS de wind in de rug. Veel kansen waren er niet en beide teams waren aan elkaar gewaagd maar toch kregen de gasten de 0-1 na ruim dertig minuten in de schoot geworpen na een grote fout in de Heulse defensie en toen in de laatste minuut PGS uit een vrije trap ook de 0-2 in schoot werd het wel heel moeilijk voor de thuisploeg. Ruststand 0-2.

De tweede helft had Quintus de wind mee en ging het pompen richting het doel van de bezoekers.
Helaas stond de tweede helft vooral in het teken van hoog oplopende irritaties. De scheidsrechter, die het eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal “kwijt” was, liet door zijn vaak warrige leiding het duel ontsporen.

PGS moest na een kwartiertje verder met 10 man na rood voor een speler die eigenlijk in de eerste helft al rood had moeten krijgen.

Quintus kwam twintig minuten voor tijd op 1-2 door Dean waarbij de keeper zich blesseerde en het veld moest verlaten. Na een volgend opstootje liep de scheidsrechter het veld af voor een afkoelingsperiode. In die tijd kwam ook de ambulance voor de keeper van PGS, maar gelukkig hoefde hij niet mee.

Na dit oponthoud werd de wedstrijd hervat maar van de laatste 14 minuten lag het spel meer stil dan dat er gevoetbald werd en PGS trok de overwinning over de streep: 1-2.

Vooraf was deze nederlaag wellicht ingecalculeerd maar achteraf was de conclusie dat er voor de Heulenaren meer in had gezeten.

Natuurlijk hebben we de punten hard nodig maar deze nederlaag is klein bier in het licht van de gebeurtenissen van de laatste dagen waarin een toch al zwaar getroffen gezin uit de Quintus familie opnieuw een mokerslag te verduren kreeg.

Onze gedachten zijn nu vooral bij hun.

Volgende week gaan we op bezoek bij Loosduinen.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus