Na twee belangrijke overwinningen op rij moest Quintus nu op bezoek bij Erasmus dat twee punten meer had op de ranglijst dan de Heulenaren.

De eerste helft was niet om aan te gluren. Quintus speelde slap en slordig en ook de thuisploeg speelde niet groots maar had, gedragen door meewind, wel de overhand.

Quintus, zonder de vorige week geblesseerd geraakte Stijn, raakte tien minuten voor rust ook nog eens Sean kwijt die ook geblesseerd het veld moest verlaten en hierdoor werd Quintus voorin tandeloos.

De tweede helft was Quintus beter bij de les en een paar kansjes werden gecreëerd. De thuisploeg kwam het eerste half uur niet veel meer in de buurt van keeper Dahley en eigenlijk leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen, maar een ongelukkig moment van Mark leverde de gastheren tien minuten voor tijd een strafschop op die feilloos werd benut: 1-0.

Quintus was de laatste minuten niet bij machte om de gelijkmaker te forceren. Sterker nog, in de laatste minuut viel ook nog de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld.

Voor Quintus dat (zeker in de voorhoede) geteisterd wordt door blessures is het alle hens aan dek de laatste 7 wedstrijden.

In deze poule is dit jaar sprake van een versterkte degradatieregeling, wat betekent dat drie ploegen rechtstreeks degraderen en twee ploegen de nacompetitie ingaan om degradatie te ontlopen. Kortom, je moet minimaal als negende eindigen om veilig te zijn en dat is precies de plek waar we nu op staan…..  Zaak is dus om vijf ploegen onder ons te houden en dat zal nog een hele klus worden.

Volgende week komt de koploper P.G.S Vogel naar Kwintsheul.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus