Na de broodnodige doordeweekse overwinning op VCS (2-1, doelpunten Dean en Bart) kwam nu ODB naar Kwintsheul.

De eerste helft was rommelig, de gasten hanteerden veelvuldig de lange bal en Quintus probeerde voetballend voor gevaar te zorgen maar dat lukte zeker de eerste twintig minuten niet erg.

De 0-1 na ruim twintig minuten was eigenlijk niet onverdiend, toch kwam Quintus drie minuten later al op gelijke hoogte. Eerst was daar een mooie actie van Stijn die door de keeper ternauwernood tot hoekschop verwerkt kon worden, maar uit diezelfde hoekschop was het ook Stijn die een doorgekopte bal nu wel binnenwerkte: 1-1.

Niet veel later weer een goede actie van Stijn maar de keeper kon nog net keren.

Quintus was het laatste kwartier wel gevaarlijker maar kreeg een nieuwe domper toen Stijn met een blessure naar de kant moest. Noodgedwongen kwam Sean veel eerder dan eventueel gepland in het veld en het was dezelfde Sean die, hoewel terugkerend van een blessure, vlak voor rust een versnelling in huis had. Zijn schot werd nog gekeerd door de doelman maar in de rebound stond Ruud op de goede plek: 2-1 op slag van rust.

De tweede helft eenzelfde beeld. Quintus speelde slordig en had veel kleine overtredingen nodig om de lange bal van de tegenstander te verdedigen.
Het geluk voor de Heulenaren was dat na een minuut of 12 ODB met 10 man kwam te staan na een tweede gele kaart voor praten en vlak daarna besliste Sean de wedstrijd door de keeper te omspelen en de bal rustig binnen te werken: 3-1.

De irritaties bij de bezoekers liepen hoog op en dat resulteerde in een directe rode kaart voor een ODB-speler waarna Quintus de laatste 10-15 minuten tegen 9 man kwam te spelen.

Er kwamen zat kansen om de voorsprong uit te breiden maar het was pas in de laatste seconde dat Dylan de eindstand op 4-1 bepaalde.

Dinsdag speelde Quintus een prima wedstrijd. Zaterdag was een stuk minder maar je hoort niemand klagen want de 6 punten deze week waren zeer welkom.

Volgende week mogen we naar Erasmus.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus