Samen met GAMMAX start dit jaar het Haaglanden Voetbal E-Sports Toernooi. Rogier Schmitt van GAMMAX: ,,Wij zien gaming & esports als innovatie op sport en bewegen. De grenzen tussen sport, bewegen, spel, cultuur en entertainment vervagen. Er is veel verbinding tussen fysiek sporten en digitaal sporten. Een vorm van leisure die steeds groter wordt is gaming. Het sociale aspect is erg belangrijk geworden, gamers zoeken elkaar steeds meer op. Daarin willen wij graag faciliteren.”

Ton Beije, hoofdredacteur Haaglanden Voetbal: ,,Binnen de amateurvoetbalwereld is er soms sprake van een terugloop in (jeugd)leden, maar voetbalclubs moeten ook innoveren. Hoe denken clubs jeugd meer te kunnen verbinden aan sport, met behulp van gamen? Dat kan onder andere door leuke initiatieven zoals de Haaglanden Voetbal Esports Cup te organiseren.”

Rogier Schmitt: ,,Wij hebben met Kevin van E-foot, partner van Gammax, een mooi programma ontwikkeld voor amateurclubs om nieuwe leden aan te trekken en om in te spelen op zaken die relevant zijn voor huidige jeugdleden, waaronder dus gamen. Denk dan aan voornamelijk het videospel FIFA.”

Ton Beije: ,,Om zoveel mogelijk jeugdleden kennis te laten maken met dit toernooi en mee te laten doen, zijn wij bij elke club op zoek naar een coördinator, die dit toernooi volop onder de aandacht gaat brengen binnen de jeugdleden van ook uw club. Die coördinator wordt dan onze contactpersoon. Dat kan dus een enthousiaste leider zijn of wellicht een A-junior, die ook gek is van het gamen.

Interesse? Aanmelden (naam, e-mailadres en telefoonnummer) vóór 10 april 2023 bij: VUL HIER HET BETERREFENDE E-MAILADRES VAN DE CLUB IN!