Zaterdag 11 februari stond er weer een belangrijke wedstrijd voor de deur. De mannen van Jeroen Vos moesten namelijk aantreden tegen aartsrivaal KMD. Na de nederlaag tegen KMD in de eerste seizoenshelft waren de mannen dan ook gebrand om de 3 punten mee te nemen naar Kwintsheul.

Na de goede start van Quintus tegen Scheveningen, Lyra en Monster waren de mannen er ook van overtuigd dat hier ook gewonnen kon worden. Er werd gestart in de volgende opstelling: Rik, Vince, Perry, Bryan, Gino, Mike, Jos, Leon, Thijs, Dean en Ruud.

De wedstrijd begon en het werd al snel duidelijk dat dit geen gemakkelijke pot zou worden. In het begin stond Quintus nog wel aardig, maar even later begonnen er gaten te vallen op het middenveld waar KMD doorheen wist te voetballen. Bij vlagen kon Quintus door goed druk zetten de bal veroveren, maar KMD was in de eerste helft toch echt de bovenliggende partij. Richting het einde van de eerste helft wist KMD dan ook via goed combinatiespel de 1-0 te maken, waardoor de mannen van Quintus met een achterstand de rust ingingen.

De rust brak aan en het was duidelijk dat er wat moest veranderen. Er moest natuurlijk gewonnen worden. Jeroen kwam daarom ook met een nieuw strijdplan. We veranderde van formatie en Timo werd ingebracht voor Dean. Met de nodige aanpassingen gingen de mannen weer met volle moed het veld op.

De tweede helft was begonnen en meteen werd duidelijk dat de gemaakte aanpassingen goed werkte. Quintus kwam veel meer aan voetballen toe en er werden veel meer kansen gecreëerd. Dit goede voetbal resulteerde dan ook in een hele grote kans voor Ruud die helaas tot twee keer toe werd gepakt door de keeper. Ondanks dat Quintus in de tweede helft de bovenliggende partij was, wist KMD door een sluwe counter toch op 2-0 voorsprong te komen.

Na deze zware tegenslag werden er de nodige wissels gemaakt om het tij nog te kunnen keren. Quintus bleef aanvallend voetballen, maar de kansen werden niet benut. Doordat Quintus aanvallender ging voetballen, wist KMD opnieuw door een counter door te breken. Dit resulteerde in de 3-0 en dit was dan ook de eindstand.

Quintus kan terugkijken op een moeizame wedstrijd, waarbij de eerste helft heel rommelig was. De tweede helft was gelukkig veel beter en Quintus had zichzelf moeten belonen. Deze 3-0 werd dan ook zeker als onterecht beschouwd.

De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 4 maart tegen Oliveo 2. Dit zal ook geen gemakkelijke wedstrijd worden.

Het verslag voor deze wedstrijd zal door Ray geschreven worden.