Het is nat en grauw weer om 11 uur, maar toch staan er weer 18 man topfit op het Heulse sportpark. Tijd om de mooie reeks door te zetten en weer wat punten te pakken. Met al 4 punten op zak, wat er zeker 6 hadden mogen zijn, is de tweede seizoenshelft goed begonnen. De sfeer zit er goed in bij de mannen van 2.

Monster zou het volgende slachtoffer gaan worden van de ploeg van Vos. Er gingen wat geruchten rond dat nog niet iedereen van Monster was hersteld van hun 6-1 nederlaag, dus er stonden weer een aantal nieuwe spelers tussen. Dat mocht de pret natuurlijk niet drukken. Het doel was nog steeds duidelijk; 3 punten binnenslepen om bovenin te blijven meedraaien.

De 11 namen waren bekend. Quintus 1 had de kersverse debutant Bas Valk ook weer naar 2 gestuurd, waar hij direct in de basis begon. Ook Rik, die zijn laatste wedstrijd tegen Monster keepte, maakte weer zijn rentree. En ja, weer tegen Monster. Spruit mocht ook weer minuten maken op rechts.

Om 5 voor 12 kwam de scheids van deze week het veld op waggelen. Het fluitsignaal klonk klokslag 12 uur, de wedstrijd was begonnen. Na een wat rommelig begin aan de kant van Quintus, begon het even later toch te lopen. Een aantal leuke combinaties zorgde voor de eerste kansjes, die helaas onbenut bleven. Al na een kwartiertje spelen zette Timo een loopactie de diepte in, waarna duif een balletje met gevoel die kant op stuurde. De bal kwam goed voor de voeten van Timo, die de 1-0 kon binnenschieten. De wedstrijd was los.

Quintus zette door en had de overhand. Monster moest een stapje terug doen wat Quintus de ruimte gaf. Deze ruimte werd benut en Quintus kwam af en toe wat dichter bij de goal van Monster. Een leuke combinatie leverde ook weer een corner op. Witte mocht de bal inbrengen, welke op magische wijze weer voor Timo zijn voeten belandde. Afdrukken was het enige wat moest gebeuren, 2-0.

Niet veel later keek de overvolle bank, waar maar liefst 7 wissels zaten, toe hoe het fout ging. Een miscommunicatie achterin leverde een steekbal van Daan op. Deze was alleen de verkeerde kant op en in de voeten van de tegenstander. De bal werd vervolgens breed gelegd door de tegenstander en Monster mocht afdrukken, 2-1.

Quintus kreeg wat later nog een vrije trap op een meter of 25, waar Timo wel dacht een hattrick te kunnen maken. De bal vloog net was anders dan gepland, wel bleef deze nog net op het sportpark. Geruchten gaan dat Leon en Timo samen hierop hebben geoefend in hun tijd bij Quintus 1. Toch maar weer Gino achter de bal de volgende keer vanaf rechts.

Met een stand van 2-1 ging Quintus de rust in. Onze prater Bryan kon de tweede helft helaas niet hervatten door een vervelende liesblessure. Ook voor Bas Valk zat het erop. Leon zakte een linie terug en Jos en Perry waren het nieuwe duo voor de verdediging. De wedstrijd werd hervat.

Monster stond erg diep, waardoor Quintus zoekende was. Organisatorisch stond het nog niet zoals het moest. Ook de opdracht die Jeroen had meegegeven in de rust, werd nog niet goed uitgevoerd. Monster had de mogelijkheden om de ballen vanuit achter in te brengen, waarna Quintus een stapje terug deed. Van opbouwen was er ook geen sprake meer, de meeste ballen gingen richting Ruud en Daniël die op de flanken te vinden waren.

Na 20 minuten spelen in de tweede helft stond het nog steeds 2-1 en was het tijd voor twee wissels. Vince kwam erin voor Spruit, die een prima wedstrijd achter de rug had vanaf rechts. Ook mocht Ray, na een schouderoperatie, zijn eerste minuten van het seizoen gaan maken. Met twee verse jonge spelers ging Quintus verder.

Monster stond nog steeds hoog, waardoor ze wat kansen konden creëren. Na een duel op het middenveld ging de bal over de linker linie van Monster naar voren. Vince zag hier nog 5 euro liggen en was dus uitgeschakeld. De linksvoor kwam naar binnen waarna de bal met heel veel geluk goed belandde voor Monster, precies in de voeten. Vanaf buiten de 16 was het draaien en schieten, Rik was kansloos, 2-2.

Quintus moest scherp blijven om een derde van Monster te voorkomen. Het was een rommelige wedstrijd tot nu toe, waar de scheidsrechter zeker zijn bijdrage in had. De heer in het geel zag overtredingen die niemand zag en hij gaf achterballen wat corners waren. Vooral aan de kant van Monster zorgde dit voor enige mate van irritatie, maar ook aan de kant van Quintus was er wat kritiek naar de scheids. De scheids liet niet over zich heen lopen en had zo nu en dan ook wel een stevig weerwoord. Door zijn fluiten ontstonden er nog wat vrije trappen aan beide kanten, maar dit leverde niets op.

Een kwartier voor tijd zette Vos de vijfde wissel in. Een creatief gemaakt shirt met nummer 18 werd gedragen door Bas Otten, die zijn rentree weer mocht gaan maken. Donderdag was al te merken dat hij een tijd geen bal geraakt had, want hij schoot ze dan ook nog net niet met keeper en al het doelnet door. Aan Bas de taak om de organisatie op orde te krijgen en iedereen aan te sturen vanaf achter. Dit werd goed opgepakt.

Duif was na het komen van Bas weer terug op de linie waar hij begon, en dat niet zonder resultaat. Al snel kon hij wat meters maken, waarna hij met een geweldig balletje Dean de diepte in stuurde. Dean machine rondde dit zonder enige moeite af, 3-2. De vreugde bij Quintus was groot en Monster zag het niet meer zitten, mede door de scheids. Het resterende deel van de wedstrijd werd de deur achterin op slot gehouden aan de kant van Quintus. Quintus 2 speelde de wedstrijd uit en mocht zich voor even koploper noemen in de tweede klasse.

7 punten uit 3 wedstrijden, een gedeelde eerste plaats, zeker een resultaat om trots op te zijn. Er zal de komende week weer hard getraind worden om dit niveau vast te houden komende zaterdag. Quintus 2 zal dan op bezoek gaan bij de buren in het zwart-wit. Deze wedstrijd zullen Mike en Dirk ook weer minuten gaan maken, waar het deze week helaas niet van kwam. Om 12 uur wordt er op het hoofdveld van KMD afgetrapt. De mannen van de Vos zullen weer aan de bak moeten voor de volgende 3 punten, wat uit ervaring geen eitje gaat worden tegen KMD. Het verslag van deze wedstrijd zal onze debutant Ray gaan maken.