Na de klinkende overwinning van vorige week tegen Scheveningen mochten de mannen van de “sluwe” zich wederom op een zonnige doch koude middag verzamelen voor ditmaal de lastige uit wedstrijd tegen Lyra.

De wedstrijd stond ditmaal om 14:30 gepland, waardoor de selectie van vandaag wat extra uurtjes in bed (of in de tuin) kon maken.
Na de bespreking was het strijdplan duidelijk en vertrok Q2 vol goede moed richting sportpark de zweth in de Lier om in ieder geval een resultaat te boeken. Dit moest worden gedaan met de volgende spelers : Jeffrey, Ruben (alias Ruubsiepuupsie), Daan, Bryan, Gino (witte), Jos, Mike, Perry, Thijs, Roy en Ruud.

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat Lyra een ervaren ploeg had dat de bal makkelijk rond liet gaan. Toch resulteerde dit niet in gevaar door toedoen van onze ijzersterke verdediging. Daar tegenover deelde Quintus wel wat speldenprikjes uit door middel van lange ballen en snelle counters. De aanvallers van Quintus waren een stuk sneller dan de verdediging op leeftijd van Lyra en dit resulteerde ook in de eerste kans voor Gino, die de bal helaas met zijn rechter moest nemen en over mikte. Na een minuut of 30 had Quintus al twee keer noodgedwongen moeten wisselen, Ruupsiepuups die na een duel naar zijn knie greep werd vervangen door Leon die zijn comeback in 2 mocht maken en Roy die wederom geen wedstrijd kon blijven staan werd met een kuitblessure (of rug, of enkel etc.)  vervangen door de jarige Dean. Snel na deze wissels kon Ruud weggestoken worden en ging hierdoor samen met Dean op de keeper af, niemand vermoedde hier buitenspel, inclusief de grensrechter van Lyra, maar de scheidsrechter besloot helaas anders en floot op eigen initiatief voor buitenspel. Dit zou het begin zijn van vele discutabele beslissingen van de leidsman. Quintus kreeg nog een vrije trap op 25 meter van de goal, Leon wilde Ruud aanspelen maar dit bleek helaas een boeing 737 van easy jet met bestemming Rotterdam airport te zijn die ons passeerde op ongeveer 3,4 km ofwel 2,11 luchtmijl hoogte.

In de rust moest ook Thijs het gevecht staken, in zijn plaats kwam Daniel het veld in. In de tweede helft het zelfde spelbeeld als in de eerste helft, Lyra had de bal maar kwam niet echt in de buurt van Jeffrey en Quintus speelde vooral de lange bal. Beide ploegen hielden het goed dicht en het leek er dan ook op of deze wedstrijd in een 0-0 zou dood bloeden.
Nadat er nog twee linksbacks werden ingebracht in de vorm van Jarno en Dirk kwamen er toch wat kansjes. Een wat wild weggetrapte bal van Dirk viel met een stuit rond de 16 meter, Ruud gebruikte zijn lichaam en zette de rechtsback weg, nam aan op de borst en tikte de bal langs de doelman naar wat leek de 0-1 voor Quintus, de scheidsrechter zag hier echter een overtreding in die verder niemand heeft kunnen waarnemen. Gelukkig viel 5 minuten later alsnog de 0-1 voor Quintus. Ruud kon de bal van de linksback onderscheppen die de bal iets te ver voor zich uitspeelde en daarna Dean richting de goal sturen met een steekbal, de jarige Dean wachtte lang genoeg en wist het net vakkundig te laten bollen door de bal met buitenkant rechts in de verre hoek te schuiven. Het werd nu tegenhouden met Lyra die wat extra aanvallende krachten in bracht om iets te forceren. Dit gebeurde helaas nog 3 minuten voor tijd, nadat Jeffrey ogenschijnlijk een hoekschop voorkwam door de bal uit te schieten, zag wederom alleen de leidsman dat deze bal toch over de lijn was en gaf een hoekschop. De hoekschop werd ingebracht, Gino wilde wegkoppen maar werd met twee handen in de rug geduwd, dit zag de arbiter dan weer niet en na dat de bal via Dirk tegen de lat kwam kon hij daarna alsnog eenvoudig worden binnengetikt, 1-1.
Met nog een paar minuten te spelen kreeg Quintus toch nog één grote kans op de overwinning, Bryan schoot de bal naar voren, de bal leek aanvankelijk uit te gaan maar Ruud kon nog met het hoofd binnen houden en daarna Jarno wegsturen, Jarno kon breed leggen op Dean maar met een uiterste inspanning kon de linksback van Lyra de bal nog tot hoekschop verwerken. Ook hier werd gefloten voor buitenspel waar niemand dat heeft kunnen zien. Na wat commentaar op deze beslissing besloot de scheidsrechter van dienst dat het wel mooi was geweest en floot de wedstrijd af.

Er heerste teleurstelling na dit gelijke spel, dat aanvoelde als verlies. Toch mogen de mannen van de Vos trots zijn op een goede wedstrijd met veel werklust. Als gedeelde koploper wacht volgende week Monster thuis, dan zal er weer voor 3 punten gevochten moeten worden.
Hier mag Perry een verslag van schrijven.