Na de afgelaste wedstrijd van vorige week wachtte nu de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen het op de derde plek staande Duno van (niet zo) oude bekende Kenneth Lamens.

De trip van de mannen van Richard en Eus naar Portugal  moest een opmaat worden voor een betere tweede seizoenshelft dan de eerste. Gelukkig komen er ook weer wat jongens terug van hun blessures, dus de trainers hebben weer wat meer keuzes.

Quintus, op zoek naar punten, had zijn speelwijze iets aangepast. Waar normaal gekozen werd om vol druk te zetten werd er nu iets meer ingezakt en compact gespeeld.

De verdediging van Quintus stond als een huis en hoewel de verzorgd spelende gasten veel de bal hadden, kwamen ze niet tot kansen op een afstandsschot na, wat Dahley fraai uit de kruising ranselde.

Quintus gaf in de eerste helft dus niet veel weg, maar creëerde zelf ook weinig tot in de 33e minuut Remco een volley van buiten de zestien zo in de kruising deponeerde: 1-0.

Op slag van rust werd het nog mooier voor de Heulenaren toen Max een strakke corner van Sean kiezelhard binnen kopte: 2-0, tevens de ruststand.

De tweede helft moest Duno komen en Quintus, met Sean en Stijn voorin, gokte op de counter, maar nadat Sean er al vroeg af moest met een blessure en Stijn nog geen hele wedstrijd kan spelen omdat hij net terug komt van een lange blessureperiode, werd Quintus voorin tandeloos en werd de laatste dertig minuten vooral tegenhouden.

Quintus streed voor elke meter tegen deze goede tegenstander en de Heulse inzet en teamspirit was hartverwarmend.

Echt gevaarlijk werd Duno ook niet en als er een keer een bal richting doel ging stond Dahley op zijn plek.

In de blessuretijd kwam nog het debuut van Bas van der Valk (zoon van de jeugdvoorzitter) die met de rest van het team de 2-0 zege veilig stelde.

Belangrijke punten voor Quintus tegen een prima tegenstander. Met Kenneth (trainer Duno) werd onder het genot van één of twee biertjes nog lang nagepraat over deze wedstrijd en geproost op een goede tweede seizoenshelft.

Volgende week mogen we naar GDA.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus