Terugkijkend op een mooie eerste seizoenshelft met leuke maar ook lastige teams om tegen te voetballen, hebben wij ons eerste doelstelling van Dit jaar bereikt. Door vierde te worden in poule D in de 2de klasse achter Velo, KMD en Lyra, is Quintus 2 terecht gekomen in de Promotiepoule van de 2de klasse (C). Na in het nieuwe jaar op trainingskamp te zijn geweest en nadat de trainingen alweer 2 weken zijn hervat, had Quintus 2 weer zin om zich lekker in het zweet te werken en een resultaat te behalen.

Afgelopen weekend, 21 januari 2023, stond de wedstrijd tegen Scheveningen 3 op het programma. We wisten dat het een erg lastige pot zou worden tegen het team uit Scheveningen die de eerste seizoenshelft ongeslagen op plek 1 zijn geëindigd in poule C van de tweede klasse.

Na een lekker broodje en een bakkie koffie tijdens de uitleg van trainer Jeroen Vos was het tijd om het veld op te gaan en ons te gaan voorbereiden op deze eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Om 12.00 werd de wedstrijd afgetrapt en begon Quintus goed aan de wedstrijd. Na de eerste 10 minuutjes zoekende, begon de organisatie van Quintus 2 stevig te staan en lukte het om het veld compact te houden. Dit had zeker resultaat waardoor Quintus goed grip had op de wedstrijd.

Na kleine kansjes aan weerszijden, bleef de echte dreiging uit. Maar nadat de bal richting de zijkant gespeeld werd in de voeten van ‘Rooie Ruud’, zorgde vervolgens een prachtige bal in de loop van ‘Dean Machine’, die de bal over de keeper heen kon wippen, voor de 1-0 in het voordeel van Quintus. Na een verschrikkelijk opzichtige handsbal van een speler van Scheveningen in het strafschopgebied, zag de scheidsrechter, die al op leeftijd was en ondanks zijn bril, geen handsbal tot onze grote verbazing. Na een blessure net voor rust van ‘Fielde’ werd hij vervangen door Perry. Het rustsignaal klonk.

In de rust concludeerde Quintus dat het goed lukte om het veld compact te houden. Er werd aardig voetbal laten zien en knokten allemaal voor elke meter. We werden allemaal wel opnieuw op scherp gezet, aangezien Scheveningen er af en toe toch nog heel snel uit kon komen. De wedstrijd was nog zeker niet beslist

In de tweede helft werd een tweede wissel gedaan en kwam Mike in het veld waarbij Perry een linie terugschoof. We stonden op scherp want we verwachtte dat Scheveningen zichzelf scherp had gesteld en er in de tweede helft vol voor ging. In de tweede helft werd het voor Quintus meer het spelen op de lange bal en na een counter van Quintus resulteerde dit in een 2 – 0 voorsprong nadat Jos na een mooie actie de bal teruglegde en Ruud hem binnen kon schuiven. Na opnieuw een counter van Quintus viel via Ruud de 3 – 0 binnen na een strak schot in de korte hoek, Quintus 2 stond er goed voor. Na in de tweede helft veel verdedigd te hebben met ook weer een goede counter van Quintus via Jarno die helaas onbenut bleven, net als twee koppelen van Dean, vond Scheveningen toch nog eenmaal het net. Het fluitsignaal klonk en Quintus 2 pakten de volle buit in eigen huis.

Zeer tevreden kijken wij met z’n allen terug op de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Het team van ‘de sluwe Vos’ hebben samen hard geknokt en hiermee een goed resultaat behaald. Nu weer alle ogen gericht op de uitwedstrijd tegen Lyra die zaterdag 28 januari plaatsvindt in De Lier om 14.30. Aankomende week gaat Quintus 2 zich voorbereiden om ook dan een resultaat te boeken. Het wedstrijdverslag van die wedstrijd wordt geschreven door Dean.