Na een week geen wedstrijd gehad te hebben door het tekort aan spelers was het deze week tijd voor Verburch 3. Met temperaturen tegen het vriespunt aan zou het vandaag een erg koude pot voetbal worden. Kijkende naar de ranglijst in de competitie zou vandaag niet de lastigste horde moeten zijn. Er zou dan ook gewonnen moeten worden om zicht te houden op een plek bij de eerste 4 in de competitie.

Vol goede moed begonnen we dan ook na de bespreking aan de warming-up (want die was wel nodig). Hierna volgde, om klokslag 12uur de aftrap. Al snel gebeurde er toch iets waar de mannen van Quintus niet op gerekend hadden. Verburch gaf de bal diep en de spits kreeg behendig de bal mee en schoof hem langs de keeper, 0-1 in nadeel van Quintus.

Dit was een toch wel hele snelle en onverwachte tegenvaller. We moesten dus aan de bak. Na een aantal kansen aan de zijde van Quintus, onder andere een gemiste kop kans uit een voorzet. Viel er toevallig 1 balletje tussen de heulse verdediging in. De spits wist hier het eerste bij te komen en zijn 2e doelpunt van de wedstrijd te maken. De stand was opeens 0-2…

Hierna leken de mannen van Quintus eindelijk wakker en werd de druk opgevoerd op de tegenstander. Een aantal kansen, met een keihard schot van Roy op de paal als grootste mogelijkheid later stond het tegen rust nog steeds 0-2.

Vlak voor rust was er dan toch de uitgelezen kans voor Jim om de aansluitingstreffer te maken. Dit gebeurde dan ook en zo stond vlak voor rust de stand van 1-2 op het bord.

In de rust kon iedereen even opwarmen en werd de eerste helft besproken en het plan voor de 2e helft opgesteld. Deze mocht en zou niet verloren mogen worden. Na een warme bak thee en vol goede moed werd begonnen aan de 2e helft.

De 2e helft werd beter begonnen dan de 1e. Quintus creërde een aantal kansen maar kon helaas het net niet vinden. Toch kreeg Verburch ook nog 1 kansje. De bal werd vakkundig over de verdediging van Quintus gelegd en Bryan, die tegen kramp aan zat, kon de bal niet meer uit de lucht halen. De speler van Verburch kreeg vervolgens de bal in bezit en rondde eenvoudig af. Een 1-3 stand stond op het bord.

Na de 1-3 werd Verburch volledig onder druk gezet door de mannen van Quintus. Een aantal kansen volgden maar geen van de ballen wilde het net in. Zelfs Jim misten een 1 op 1 met de keeper. Het was duidelijk niet de beste dag van Quintus 2. Rond de 80e minuut werd dan eindelijk een mogelijkheid voor het goal afgrond. Jim tekende voor zijn 2e treffer, 2-3. De daarop volgende 10 minuten werd op alle manieren geprobeerd de gelijkmaker te maken. Daan werd naar voren gestuurd als stormram en alle risico’s werden genomen.

Na 10 spannende minuten met een aantal kansen werd er helaas afgefloten. De stand bleef haken op 2-3 in het voordeel van Verburch. Dit was niet de beste wedstrijd van Quintus 2 maar zeker geen wedstrijd welke verloren had mogen worden. Met slechts 3 grote kansen voor de tegenstander waaruit 3 goals gemaakt werden hebben we onszelf veel te kort gedaan. De top 4 wordt zo nog een knap lastige uitdaging, de volgende wedstrijden zullen dan ook gewonnen moeten worden willen we mee kunnen doen om deze plekken.

Dinsdag 22 november om 20:30 is de inhaalwedstrijd tegen KMD gepland, de huidige nummer 3. Deze wedstrijd zal Perry de verslaglegging doen.