Na het verlies tegen koploper Velo vorige week was het deze week Die Haghe die op bezoek kwam bij Quintus. De mannen van Jeroen hebben vol goede moed naar deze wedstrijd toegewerkt tijdens de trainingen ondanks het zware verlies tegen Velo. Zaterdagochtend was het zo ver en mochten de mannen van Quintus 2 weer aantreden.

Met een aantal afwezigen was het duidelijk dat dit jeugdige Quintus 2 met een aantal ervaren ‘rotten’ het klusje vandaag moest klaren. Nadat de opstelling bekend was geworden en het praatje van Jeroen was geweest was het tijd voor een goede warming up op het natte kunstgras van Quintus. Rond 12 uur was het tijd voor de aftrap van dit affiche in speelronde 6.

Het duel begon nog redelijk in balans maar de mannen van Jeroen kregen na een kwartier wat meer de controle over de wedstrijd. Er volgde een aantal goede mogelijkheden voor Quintus maar dit resulteerde nog niet in een goal. Na ongeveer 20 minuten was het Jarno die met een goede lange pass over de laatste linie van Die Haghe Daan Mansveld wist te bereiken en hij rondde koelbloedig af, 1-0. Hierna voerde Quintus het tempo op en 10 minuten na de openingstreffer was het opnieuw Jarno die de bal over de laatste linie van Die Haghe wist te krijgen en Daan Mansveld die dit keer met links wist af te ronden, 2-0. De 1e helft werd door Quintus op een rustige manier uitgespeeld en de mannen van Quintus gingen dus met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in.

In de rust was het Daniel die ging warmlopen en hij verving Tim Zwinkels in de 2e helft. Quintus ging op dezelfde manier verder als voor rust. Die Haghe kwam wel wat scherper uit de kleedkamer en wilde duidelijk iets forceren. Rik moest zelfs ver uit zijn doel komen om de aansluitingstreffer te voorkomen, hierbij leek hij door te lopen maar hij moest het helaas laten en schoot de bal vooruit. De defensie onder leiding van Daan vd Valk en Perry stond goed en Die Haghe kwam niet door de Heulse defensie. Na een mooie aanval via de rechterkant wist Ruben met een afgemeten voorzet Daan Mansveld te bereiken maar hij kopte helaas tegen zijn schouder aan en verzuimde een perfecte hattrick af te ronden. Quintus voerde in de 2e helft ook nog een aantal wissels waaronder Thijs en Bas vd Valk (voor Mike en Ruben), helaas moest Thijs alweer snel naar de kant en mocht Tim Spruit zijn plek innemen. Nadat Die Haghe besloot om alles op de aanval te gooien, metselde Jeroen het middenveld dicht en schoof Ruud een linie terug naar het middenveld. Patrick, Jos, Ruud en Bas moesten de boel gaan controleren en dat lukte aardig. Die Haghe wist niks meer te creëren. Quintus had nog een aantal mogelijkheden om de score nog verder te laten oplopen maar liet deze kansen helaas na.

Na 90 minuten vond de scheidsrechter het wel mooi geweest en floot voor het eindsignaal. Quintus boekt een zakelijke zege en blijft dus meedoen om de bovenste plekken. Volgende week is het is de thuiswedstrijd tegen Verburch die op het programma staat, verslaggever voor deze wedstrijd is Ruben.