Deze keer stond er een bekerpot op het programma.

Voor de aftrap werd onze aanvoerder Remco in het zonnetje gezet voor zijn 250ste wedstrijd in Quintus 1. Zijn eerste trainer in de senioren, Dick Boereboom, overhandigde hem een ingelijst shirt en een bos bloemen.

De loting had ons gekoppeld aan het in de eerste klasse spelende Spartaan ’20. Op voorhand een schier onmogelijke opgave voor de Heulenaren, maar je weet ook dat een vierdeklasser niks te verliezen heeft en een eersteklasser niet echt zit te wachten op een potje tegen een vierdeklasser…..

Waar Spartaan misschien verwachtte dat Quintus zich zou ingraven hadden ze zich lelijk vergist. Quintus speelde 1 op 1, zocht brutaal de aanval en nadat de eerste twee kansen nog gemist werden was de derde kans wel raak. Sean snelde langs zijn tegenstander en Marlon rondde netjes af: 1-0.

Lang duurde de voorsprong voor de thuisploeg niet, want twee minuten later viel al de 1-1 en weer 5 minuten later de 1-2.

Het was vooral genieten van de linksbuiten van Spartaan ’20. Ik denk dat onze rechtsback Mark gillend gek van hem werd, echt een heerlijke voetballer om naar te kijken.

Quintus bleef volharden in het vastzetten van de tegenstander en hoewel Dahley flink aan de bak moest (een aantal fraaie reddingen), deed Quintus aardig mee. Ruststand 1-2.

De Tweede helft eenzelfde beeld. Natuurlijk was Spartaan ’20 de (veel) betere ploeg, maar Quintus deed het gewoon goed. Na een kwartiertje viel de 1-3 en tien minuten voor tijd de 1-4 (strafschop).

Toen de uitstekende scheidsrechter af floot stond er 1-4 op het scorebord. Uiteraard een verdiende zege voor de bezoekers maar een groot compliment voor de mannen van Richard en Eus die er toch een leuke wedstrijd van hadden gemaakt.

Volgende week komt Erasmus op bezoek.

Marcel Vis.
voorzitter vv Quintus