Tijdens de 4de speelronde van de competitie was het de beurt aan HMSH om naar de hel van de Heul af te reizen. HMSH, wat staat voor Houdt Moedig Stand haag (?), heeft van buurman Wanica Stars wel te horen gekregen dat Quintus een niet te onderschatten ploeg is die doorgaans aan een half kansje genoeg heeft om te scoren. Op basis van de eerdere resultaten leek HSMH een gevaarlijke ploeg die tot afgelopen zaterdag 2 keer met een klein verschil had verloren en zelfs de eilandbewoners uit Poeldijk wisten te verslaan.

Deze week moest Q2 het, in tegenstelling tot vorige week tegen Wanica Stars, doen zonder Daan Mansveld, Stef Ekkel, Thijs en Marlon. De papieren van de trainer van HMSH konden gelijk de prullenbak in, nadat hij zag dat de logge rechtsbuiten van vorige week niet in de opstelling van bij Q2 stond. Waar er mensen afvallen komen er ook een plekjes vrij voor nieuwe godenzonen. Deze week was er een plekje in de basis ingeruimd voor Bryan (de beste verver uit het Westland en omstreken!), Dean (The Beer Machine) en Milan (die volgens de verhalen doorzitplekken heeft op zijn reet van het op de bank zitten bij Q1).

Dat de wedstrijd tegen HSMH een spannende wedstrijd zou worden was ook de KNVB te oren gekomen. Er was naar verluid niemand bij de KNVB beschikbaar die het tempo van deze wedstrijd kon bijbenen, maar ze wisten wel een rapporteur te strikken die dit schouwspel van de bovende plank wilde komen aanschouwen. Deze beste man wist te vertellen dat hij wel vaker in de Bollenstreek een wedstrijdje kwam kijken (?). Nadat hem op subtiele heulse wijze was duidelijk gemaakt dat dit niet de Bollenstreek is, hij voorzien was van een beker koffie en als toegift ook nog een goede mop van Peet B in ontvangst mocht nemen, was het tijd om een plekje te zoeken op de tribune.

Zoals vaker zette De Sluwe ook deze wedstrijd zijn mannen weer op scherp. In de opstelling deze keer weinig verrassingen, behalve dat Jeroen deze week wederom weer voor Ruud Kester als linksbuiten heeft gekozen. Volgens de verhalen heeft onze ginger daar de enige hand-en-span diensten voor moeten verrichten. Nadat Ed Lou omstreeks 12:00 uur had afgefloten voor het begin van de wedstrijd bleek wel dat De Sluwe alle neuzen weer dezelfde kant op had gekregen. Tijdens de bespreking had hij aangegeven dat de kansen die wij kregen afgemaakt moesten worden (Hopelijk kijken de mannen van VELO niet naar dit verslag omdat zij zich hier anders op kunnen voorbereiden). Het direct moeten afstraffen van de kansen leken geen loze woorden want na slechts 2 minuten spelen was de 1-0 voor Quintus al te noteren. Uit een goede lange bal van Jef (tot dat moment nog foutloos) werd de bal verlengd op het middenveld en wist Jim Duif hem als een echte spits van een afstandje over de wat raar gepositioneerde doelman van HMSH heen te schieten. Nadat er kleine 15 kansen door Quintus werden gemist was het uiteindelijk de doelman van HMSH die besloot dat dit niet meer kon. Hij hielp Quintus door een rollertje van (G)oortje zo de goal in te laten rollen. De 2-0 stond op het bord en er leek dus niks aan de hand. Nadat er weer een kans of 6 werden gemist werden ook de 3-0 en 4-0 binnengeschoten door Patrick en Dean. Het kon niet anders dan dat we relaxt de rust in konden gaan. Althans daar dachten Daan en Jef wel anders over. Zij dachten waarschijnlijk aan de man van de KNVB die richting Quintus was gekomen om een spannende wedstrijd te aanschouwen. Na 2 cadeautjes, of beter gezegd gigantische fouten stond het zowaar weer 4-2 en kon het zomaar nog eens spannende 2de helft gaan worden.

Nadat de sluwe zijn tactische strijdplan weer had ontvouwen voor de tweede helft kon er opnieuw worden afgetrapt. Tenminste dat zou je zeggen.. helaas, was dit niet het geval en moest Velde al voor de aftrap van de tweede helft worden vervangen. Velde die in de dertigste minuut het veld in mocht (omdat Bryan niet meer verder kon) had van iemand op de bank scheenbeschermers geleend, omdat hij ze was vergeten in de kleedkamer. Roy sociaal als hij is wilde de scheenbermers voor aanvang van de tweede helft nog snel even terugleggen op de bank, helaas schoot bij het welbekende Velde-waggeltje richting de bank het in zijn kuit waardoor hij niet meer verder kon. Zijn plekje werd ingenomen door onze stille kracht Daniel de Bruijn.

HMSH had in de rust ook gekozen voor een nieuwe tactiek en besloten hun keeper te wisselen. Volgens de verhalen was hij de volgende op het kruijeslijstje en moest hij dus de tweede helft keepen. Helaas voor HSMH leverde de keuze voor een nieuwe keeper niet het gewenste effect op. Binnen twee minuten kon ook deze beste man alweer rapen en stond het 5-2 voor Quintus. Nadat hij eerst 20 kansen had gemist besloot onze Ruud Sheeran dat het genoeg was en besloot niet meer voor eigen succes te gaan. Nadat hij een bal over de hele wilde openen zag hij dat de bal gedragen door de wind plots in het doel van Houdt Moedig Stand haag (?) vallen. Als een echte spits eiste hij direct dit doelpunt op door heel zelfverzekerd te kijken en te juichen. Met tennis zal iemand zijn excuses aanbieden voor een soort gelijk punt. Dat het open over de hele (a la Leon Duif) een succesformule bleek te zijn wist Ruud Sheeran hierna nogmaals tentoon te stellen. Op soortgelijke wijze wist hij de bal nogmaals over de keeper heen te crossen. Naast deze twee geweldige voorzetten van Ruud wisten ook Mieliepielie (je weet wel die jongen van die doorzitplekken op zijn reet), Dean (The Beer Machine) en Jimboo ‘lange ballen’ Duif nog een goaltje te maken. Met al deze goals heeft Quintus een zeer respectabele 9-2 op papier weten te zetten. De Heulse godenzonen zijn met 12 punten uit 4 wedstrijden nog vol in de race om de kampioenspoule te halen (hiervoor moet Quintus bij de beste 4 ploegen van de competitie komen.

Over twee weken mag Q2 afreizen naar Wateringen om daar tegen VELO spelen. Dit zijn huidige nummer 1 en 2 van de ranglijst. Dit belooft dus een waar spektakel te worden waar Daan van der Valk (de jongen van één van de twee fouten) het verslag over mag schrijven.