Om niet te ver achter te raken op de bovenste plaatsen moest er deze keer gewonnen worden bij ODB door de mannen van Richard en Eus.

Voor de trainers was het flink improviseren. Omdat Bram, Bart en Stijn sinds vorige week ook in de lappenmand zitten moest er flink gesleuteld worden aan de startformatie.

De eerste helft was (hoewel begrijpelijk) mild gezegd, niet best van Quintus, het was rommelig.  Quintus had wel veel de bal maar kon nagenoeg geen kans  creëren. ODB hanteerde veel de lange bal en kwam ook een aantal keer in kansrijke positie. Het was keeper Dahley die door prima keeperswerk de gastheren van scoren afhield.

Twee minuten voor het rustsignaal kreeg Quintus een vrije trap net buiten de zestien. Remco schoot hem beheerst in de beneden hoek: 0-1. Dit eerste schot  bepaalde gelijk de ruststand.

De tweede helft een ander beeld, ODB moest wat meer komen en Quintus was nu wel gevaarlijk. Met name Sean snelde een aantal maal langs de verdediging, maar de afronding liet te wensen over.

Toch kwam Quintus verdiend op 0-2. Een vrije trap van Jesse werd door Rob tot doelpunt gepromoveerd,  maar helaas ging de matig fluitende scheidsrechter mee in het vlagsignaal van de grensrechter en hoewel er zeker 6 verdedigers tussen de keeper en Rob in stonden, werd Quintus hier beroofd van een glaszuiver doelpunt.

Quintus had hierna de wedstrijd nog meerdere malen in het slot kunnen gooien maar liet dit na en dan is er altijd weer die gouden voetbal regel “als je zelf niet scoort”…..

In de 90ste minuut viel een klutsbal precies goed voor de thuisclub. Nu was het ODB dat met hun eerste kansje van de tweede helft de 1-1 eindstand op het bord zette.

Weer ging het mis voor de Heulenaren in de laatste minuten. Na GDA, BMT en nu bij ODB, dure punten die we laten liggen zodat we nu al in de achtervolging moeten.

Goed nieuws was de eclatante 9-2 overwinning van Quintus 2 die tot nu toe alle wedstrijden gewonnen heeft.

Volgende week komt Spartaan’20 op bezoek voor een bekerwedstrijd.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus