Na de eclatante zege op VCS vorige week wachtte nu een zware match tegen het danig versterkte BMT.

Quintus schoot uit de startblokken en na 50 seconden was het al raak. Sean snelde langs de rechtsback en via de keeper, de kluts en Timo kwam de bal voor de voeten van Bram die hard binnen werkte: 1-0.

BMT was niet van de leg en liet zien dat het een goede ploeg was en 8 minuten later was het dan ook al gelijk: 1-1. Niet veel later kwam Bram één op één met de keeper maar miste, erger nog bij deze actie kwam hij zo raar terecht dat hij op een brancard het veld moest verlaten.

De rest van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met BMT als de iets betere ploeg. Gescoord werd er echter niet meer en de ruststand was dan ook 1-1.

Ook de tweede helft was de wedstrijd in balans, alhoewel Quintus  door middel van Stijn en Sean iets dreigender was.

In de 62ste minuut gaf de scheidsrechter een onterechte vrije trap aan de gasten op de rand van het strafschop gebied. Helaas voor de Heulenaren ging dit kadootje er nog in ook via de binnenkant van de paal: 1-2. Een domper voor de gastheren.

Binnen 10 minuten was het alweer gelijk na prima actie van Stijn die vanaf zestien meter bekwaam binnenschoot: 2-2.

De wedstrijd kon nog alle kanten op maar het was negen minuten voor tijd toen BMT wat weer op voorsprong kwam. Een terecht gegeven strafschop werd feilloos benut: 2-3.

Quintus zette aan in een alles of niets poging en vlak voor tijd kregen ze een unieke kans om de stand gelijk te trekken. De keeper van BMT kwam bij een hoge bal ver zijn doel uit en torpedeerde de ingevallen Dean. In eerste instantie gaf de scheidsrechter een corner aan Quintus maar nadat hij door kreeg hoe hard Dean geraakt was besloot hij toch maar de bal op de stip te leggen.

De commotie die daarna ontstond duurde wel een minuut of 10, de keeper ging er ook nog geblesseerd uit en uitgerekend de ingevallen reservekeeper pakte de zwak ingeschoten strafschop van Remco klemvast.

Uiteindelijk rond 10 over half 5 klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand 2-3.

Quintus heeft grote moeite om “toppers” te winnen. Ook deze wedstrijd waren ze zeker niet de mindere maar het wordt wel tijd dat ze zichzelf eens belonen. Maar goed, niet getreurd, volgende week een nieuwe kans uit tegen ODB.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus