Na de puntendeling tegen GDA wachtte nu de op voorhand lastige uitwedstrijd tegen VCS.

VCS, één van periodekampioenen van het vorige seizoen, had in de “transferperiode” weer de nodige spelers zien komen en gaan dus was het moeilijk inschatten wat we konden verwachten.

Quintus speelde een fantastische eerste helft. De Heulenaren zaten er bovenop, waren messcherp en binnen twintig minuten stond er al een comfortabele 0-3 voorsprong op het scorebord…..

Na 6 minuten opende Sean na een mooie passeerbeweging met een droog schot de score en 4 minuten later was er een steekpass op Sean die breed lag op Timo die op zijn beurt cool afrondde: 0-2. De mooiste van de dag was de 0-3 in de 19e minuut. Na een geweldige rush van rechtsback Bart leverde hij de bal panklaar af voor Dylan die á la Bep Bakhuis (hele oude mensen weten dat nog…) met zijn hoofd afwerkte.

In de 39ste minuut was het weer Sean die de 0-4 verzorgde waarop Bram in de laatste minuut de 0-5 binnen schoot. Smet op de eerste helft was de trieste “frustratie”-overtreding op Timo bij de 0-5, waardoor hij niet meer verder kon. Ruststand 0-5.

De tweede helft geloofde Quintus het wel, VCS bleef aanvallen maar als ze gevaarlijk werden stond Dahley paraat. Quintus kreeg aanvallend enorm veel ruimte maar was te nonchalant om na de 0-6 van Bram de score op te laten lopen. Eindstand 0-6.

Een prima overwinning voor de mannen van Richard en Eus tegen een VCS wat echt wel een goede ploeg is. Mooi was ook te zien dat drie jongens die vorig jaar nog in de jo19 speelden hun steentje bij konden dragen aan deze driepunter voor Quintus.

Volgende week komt BMT op bezoek.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus