Op de 1e dag van oktober was het de beurt aan het 2e van Houtwijk om af te reizen naar het pittoreske Kwintsheul. Voor de Heulenaar een fijne plek maar de gemiddelde tegenstander van Quintus denkt daar toch anders over. Het oversteken van ‘De Heulbrug’ is genoeg voor een verhoogde hartslag en een droge mond. Het wordt niet voor niets ‘De Hel van De Heul’ genoemd.

Door het goede resultaat van afgelopen week tegen GDA was er weinig reden om de basiself te wijzigen. Alleen Jos vondt dat hij na 2 goede wedstrijden wel recht had op een snipperdagje. Het is echter maar de vraag of hij met een weekend vol drank zijn ‘in form’ status weet te behouden of weer terugzakt naar zijn reguliere niveau (2M onder NAP). Aan Perry de redelijke gemakkelijke taak om hem te vervangen.

Het geluid van de bitterballenpodcast van Julius Jaspers in de kleedkamer werd langzaam verdrukt door opzwepende muziek vanaf de inmiddels goedgevulde statribune. Op het compleet vernieuwde en snelle kunstgras verliep de warming-up wat rommelig maar de mannen waren er klaar voor.

Vanaf het startsignaal had Quintus het betere van het spel wat al snel leidde tot de 1e kans van de wedstrijd. Na een vloeiende combinatie was het Ruud die de bal voorzette op Patrick die de bal goed naar de hoek kopte. Tot zijn verbazing wist de keeper de bal met een katachtige reflex te stoppen. De thuisploeg bleef aandringen en er volgde meer kansen maar telkens bleek ‘de zwarte panter’ een sta-in-de-weg.

Bij een corner kon één van de Houtwijkers zijn brandende verlangen niet meer bedwingen en trok de broek van Dean naar beneden. Quintus mag dan een zeer inclusieve vereniging zijn, het is wel tegen de spelregels. De leidsman floot dan ook voor een penalty. Dit varkentje werd vakkundig gewassen door Bas waarmee hij zijn positie als topscoorder verstevigde.

De Heulenaren bleven aandringen maar pogingen strandde op de lat of de keeper. Onze benjamin (Stef) zette met een lange bal onze linksbuiten Thijs aan het werk. Hij verraste vriend en vijand door de bal op Bergkampiaanse wijze aan te nemen en de bal breed te leggen. Het afmaken was voor Ruud een koud kunstje waardoor ‘De Rode Duivel’ ook weer een doelpuntje meepikte.

Niet veel later kwam de bal bij onze linksback Jarno die vervolgens ver mocht oplopen. De verdediging splijtte open als de Rode Zee voor Mozes. Eenmaal oog in oog met de keeper wist hij de bal simpel in het doel te schuiven. Dit was zijn 1e goal in de selectie……..waarschijnlijk ook de laatste.

Houtwijk kreeg maar geen grip op de Heulse equipe en reageerde dit vooral af op de uitstekende scheidsrechter. Het gebrek aan zelfreflectie bereikte een dieptepunt toen de Haagse broekentrekker zich hardop afvroeg of de scheids geen vader van een Heulenaar was.

Er was dan ook geen vuiltje aan de lucht totdat Bas de wedstrijd moest staken wegens een blessure. Logische vervanger Bryan had in de wedstrijd van vorige week evenveel stappen gezet als in heel 2021 en was dan ook nog niet in staat om te spelen. Er werd dan ook besloten om Marlon en Ruud een linie naar achteren te schuiven en Daniël in te brengen. De aanvoerdersband, met het formaat gelijk aan een rupsband van een russische tank, werd overgegeven aan Patrick.

Rico had de organisatie van de defensie tot dit punt perfect verzorgd maar deze mutaties zorgde wel voor onrust. Een misverstand tussen Rico en Jeffrey leidde kort voor rust dan ook tot een corner. Deze werd slecht weggewerkt waardoor de corpulente spits de 3-1 kon binnenschieten.

In de rust werden wat positiewisselingen doorgevoerd en Ruud werd vervangen door Jim. Quintus wist dat het cruciaal was om goed uit de kleedkamer te komen aangezien Houtwijk vertrouwen putte uit de aansluitingstreffer. De vreugde was dan ook groot toen Dean vroeg in de 2e helft de 4-1 binnenschoot.

Aangezien er teveel mensen op een andere positie speelde kreeg Houtwijk de gelegenheid om zich weer in de wedstrijd te vechten. De minder begaafde rechtsback van Houtwijk nam dit helaas iets te letterlijk met slaan en gemene overtredingen. Het was dan ook mooi dat hij hierbij zelf vliegende ledematen tegen zijn hoofd kreeg en werd getrakteerd op een plakkie kaas. Het vervangen van Thijs voor Bas van der Valk kon het spelbeeld helaas niet verbeteren. Slecht uitverdedigen resulteerde dan ook in de 4-2.

Met een pirouette creëerde Stef Stuntpiloot wat ruimte voor zichzelf om te schieten maar hij zag zijn inzet naast eindigen. Het werd echt nog even billenknijpen toen de omvangrijke spits van Houtwijk ook nog de 4-3 via een corner binnenkopte. Gelukkig wisten De Heulse consorten de overwinning uit het vuur te slepen. Zoals beloofd werden deze 3 punten beloond middels een kratje van Jos die volgende week tevens verslag zal doen van de wedstrijd tegen Wanica Star.

Na de wedstrijd hebben de Heulse scouts nog een poging gedaan om de sterke keeper te strikken voor de groen-witte. De Heulse voorwaarden, bestaande uit prietpraat en kratten pils, konden hem echter niet bekoren. We zullen het dus nog een tijdje met Jeffrey moeten doen…