Op zaterdag 24 September was het na een aantal oefenpotten en bekerwedstrijden dan eindelijk zover, het begin van de competitie in de reserve 2e klasse-D. Dit jaar is de opzet van de competitie anders dan voorgaande jaren, er word een competitie gespeeld tot de winterstop, eindig je bij de eerste vier, ga je door naar de “kampioenspoule” om te strijden voor promotie naar de reserve eerste klasse. Eindig je niet bij de eerste vier, speel je voor spek en bonen in de “degradatiepoule”.

De wedstrijd tegen GDA is er één tegen een directe concurrent voor deze plekken, het is dus zaak om deze pot tot een goed resultaat te brengen.
De namen die het vandaag vanaf het eerste fluitsignaal mochten laten zien waren : Jeffrey, Stef, Bryan, Bas, Jarno, Marlon, Jos, Patrick, Ruud, Dean en Thijs.

Op een nat complex werd er om 12 uur afgetrapt en al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat GDA een lastige kluif ging worden. GDA begon scherp aan de wedstrijd en Quintus kon moeilijk grip krijgen op het behendige middenveld van GDA. Dit resulteerde in een snelle achterstand voor de mannen in het groen-wit. Na een pass van de rechtsbuiten van GDA stond de spits helemaal vrij oog in oog met Jeffrey : 1-0.

Na de 1-0 begon Quintus iets meer in de wedstrijd te komen en gaf steeds hoger druk. Hierdoor dwong Quintus GDA de lange bal te spelen. Deze viel op het achterhoofd van Bryan en daardoor precies in de loop van de linksbuiten van GDA, deze schoot hem diagonaal in de verre hoek ; 2-0. Quintus bleef erin geloven en kwam steeds beter in de wedstrijd, dit resulteerde in een onderschepping van Marlon die de bal op Dean speelde, Dean hakte de bal subtiel door op Ruud die de keeper omspeelde en er 1-2 van maakte.

Het vertrouwen werd groter en weer begon Quintus wat hoger druk te zetten op de tegenstander waardoor de keeper steeds vaker de lange bal moest hanteren. Na goed druk zetten van Thijs op de keeper van GDA moest deze de bal snel spelen, de bal werd geblokt door Dean en vervolgens feilloos in gevolleyd ; 2-2.

Quintus zette door en kwam nog tot een aantal kansjes maar het was GDA dat vlak voor rust met een lange bal achter de verdediging en een goed afgemaakte goal op 3-2 kwam. Een bitter pil voor de mannen van Jeroen “de sluwe” Vos.

Na de thee begon Quintus met volle druk naar voren, hierdoor maakte Dean vlak na rust de 3-3 echter dacht de grensrechter daar anders over, afgekeurd. Quintus rook bloed en aasde op de gelijkmaker, die viel nadat de keeper een bal net voor Jim kon wegboksen en Patrick goed doorzetten en de 3-3 binnen schoot.

Quintus werd in de fase na de goal wat zwakker en liet de bal wat meer aan de tegenstander.
Marlon werd op het middenveld ingespeeld en draaide goed weg bij zijn tegenstander, deze tackelde Marlon vervolgens van achter en met al een gele kaart op zak kon deze gaan douchen.
Tegen 10 man had Quintus het wat lastiger en er werden vaak verkeurde keuzes gemaakt, hierdoor kon GDA aanvallen wat resulteerde in een vrije trap net buiten de 16 meter. De bal werd over de muur geschoten en was te machtig voor Jeffrey ; 4-3.
Quintus bleef doordrukken, en nu ging het ook wat beter met de bal om.
Een vrije trap op 25 meter van de goal was een prooi voor onze captain Bas, die deze bal met links hard in de rechterhoek streepte ; 4-4.
Hierna stapelde de kansen zich op voor Quintus waar GDA er met 10 man niet meer aan te pas kwam.

Een lange uittrap van Jeffrey viel over de verdediging heen, Ruud kon aannemen en breed leggen op de vrijstaande Jim die koelbloedig de 4-5 tegen de touwen drukte.
Na wederom een aantal kansen bij elkaar te spelen werd na een flitsende combinatie tussen Patrick en Jim, Patrick naar de grond gewerkt ; penalty. Deze werd wederom hard ingeschoten door Bas waardoor hij met zijn tweede van de middag de 4-6 op het bord zette.

Er kwamen nog wat kansen en een (onterecht) afgekeurde goal van Patrick maar de eindstand bleef haken op 4-6.
Al met al een wedstrijd met vele gezichten maar vooral een veerkrachtig Quintus dat meerdere keren goed terug kwam en uiteindelijk de eerste goede stap richting de “kampioenspoule” heeft gezet.

Verslag : Ruud. Verslag Houtwijk : Jos.