Een zuur gelijkspel met een gouden randje.

Na wat oefenwedstrijden en een succesvolle bekercampagne diende zich nu de eerste competitiewedstrijd aan in het nieuwe seizoen.

Op het gloednieuwe hoofdveld mocht Quintus aantreden tegen GDA, waar vorig seizoen in de laatste wedstrijd nog van verloren werd.

De eerste helft liet zien dat beide ploegen elkaar niet veel ontlopen, alhoewel  Quintus zeker de laatste twintig minuten de bovenliggende partij was. Er was een aantal goede kansen over en weer voordat Quintus in de 31e minuut op voorsprong kwam. Na goed doorzetten van Sean was het Timo die keurig binnen schoot: 1-0.

Quintus probeerde door te zetten en op slag van rust was daar bijna de 2-0, maar de kopbal van Sean ging er op miraculeuze wijze net niet in. Ruststand 1-0.

De tweede helft liet een feller GDA zien en de gelijkmaker na een kwartier was terecht. Na de gelijkmaker kwam Quintus beter in de wedstrijd en creëerde een aantal goede kansen. Ook GDA kwam nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel van keeper Dahley,  zodat het voor het talrijk aanwezige publiek een leuke pot was om te kijken.

Twee minuten voor tijd leek dan toch Quintus aan het langste eind te trekken. Een vrije trap van Bram op randje zestien belandde in de muur,  maar de rebound werd door Bram tot doelpunt gepromoveerd: 2-1.

In de allerlaatste seconden van de vijf minuten blessuretijd viel toch nog de gelijkmaker, zodat beide ploegen een punt overhielden aan dit vermakelijke duel. Eindstand 2-2.

Zuur voor de Heulenaren maar uiteindelijk een verdiend gelijkspel over de hele wedstrijd gezien.

Het gouden randje aan deze wedstrijd was de aanwezigheid van Milan als pupil van de week.

Tegen het einde van het vorige seizoen werd er bij Milan een ernstige ziekte geconstateerd. Terwijl hij een zwaar traject in ging kreeg hij van onze selectie een hart onder de riem gestoken in de vorm van een play station. Het was dan ook een kippenvelmoment om nu Milan hand in hand met de uitstekende scheidsrechter het veld op te zien lopen. Ondersteund door Timo (zijn trainer vorig seizoen) schoot hij de bal langs de keeper van GDA in het doel wat een groot gejuich opleverde van het publiek.

Na afloop van de wedstrijd kreeg hij in de kleedkamer de wedstrijdbal met alle handtekeningen, uitgereikt door aanvoerder Remco, met de woorden: mannen, wij hebben vandaag gevochten als leeuwen maar er is er hier één die nog veel harder vecht… Goed om de grote glimlach te zien op het gezicht van Milan.

Zie daar, een zuur gelijkspel met een gouden randje.

Volgende week spelen we uit tegen VCS.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus