Met het toernooi bij Erasmus voor Quintus 1 deze week is het nieuwe seizoen weer begonnen.

Afgelopen donderdag werd er met 3-0 gewonnen van Quick- Steps (Sean 2 keer en Daan). Vanwege de hitte en om blessures te voorkomen stelde Quintus iedere helft een ander team op….

Zaterdag was het nog warmer en werd door de organisatie (terecht) besloten om twee keer een half uur te spelen. Tegen de andere winnaar van donderdagavond, Loosduinen, werd het wederom 3-0 voor de Heulenaren (Sean, Thijs, en Daan), waarmee toernooiwinst een feit was.

Wat vooral leuk was om te zien dat al die jonge gasten, uit de jo19 overgekomen dit jaar, moeiteloos en onbevangen meevoetbalden en na afloop zich ook prima mengden tussen de meegereisde supporters.

Wat mij betreft is dat echt de kracht en de charme van onze club, iedereen kent elkaar en 95% speelt al sinds de f-jes bij Quintus. En dan is het altijd weer mooi om te zien dat die gasten, als ze eenmaal senior zijn, moeiteloos in de groep opgenomen worden.

Erasmus bedankt voor de prima organisatie. Het gezellige “zangertje” na afloop en de paar kannen bier zorgden voor een gezellige tropische after-party.

Zoals een ieder denk ik wel gezien heeft wordt er hard aan ons nieuwe hoofdveld gewerkt. Als het goed is kunnen we er rond 6 september weer gebruik van maken. Dat houdt in dat de eerste bekerronde wat passen en meten wordt en sommige thuiswedstrijden misschien omgezet gaan worden in uitwedstrijden, maar daar gaan we ons de komende weken over buigen.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus