Afgelopen dinsdag behaalde Quintus een zwaar bevochten overwinning op het fysiek sterke PGS Vogel in de tussentijdse competitieronde
(3-1, doelpunten Angelo, Stijn, Rob) en nu wachtte alweer de op papier lastige tegenstander BMT.

Quintus, de laatste maanden geteisterd door de ene blessure na de andere, moest ook nu weer wat improviseren.

Quintus startte slecht en de eerste 15 minuten was de thuisploeg dreigender dan de Heulenaren en de 1-0 na 18 minuten was niet onlogisch.  Na de ingelaste drinkpauze stond het elftal uit de Heul een stuk beter en nadat Stijn (prachtige actie) de 1-1 binnen schoot en een paar minuten later Max een corner in de kruising kopte (1-2)  was het wachten op de genade klap.

De thuisploeg kon het niet meer belopen en Quintus kreeg unieke kansen om de wedstrijd voor de rust al in het slot te gooien maar als zo vaak dit seizoen stokte het in de afwerking en zo gingen we rusten met 1-2.

De tweede helft begon Quintus weer niet best en zo bleef BMT er in geloven. De scheidsrechter, die het duel zo een beetje vanaf de middenlijn leidde, speelde een beslissende rol door in een kwartier tijd vanaf grote afstand de thuisploeg meerdere dubieuze vrije trappen toe te kennen op en rond de 16 meter van de bezoekers. Twee daarvan werden binnen geschoten (één door mis tasten van keeper Dahley en één in de kruising) en zo stond het ineens 3-2 voor de thuisploeg.

Met nog een half uur te gaan moest Quintus vol aan de bak want er moest gewonnen worden. Quintus kreeg kansen, geen 100% maar 1000% kansen, echter net als in de eerste helft stond het vizier niet op scherp.

De thuisploeg haalde succesvol het tempo uit de wedstrijd door constant blessures te veinzen en zo verstreek de tijd. Quintus wisselde natuurlijk aanvallend en had bijna niemand meer achterin de laatste 10 minuten maar het mocht niet baten en toen de thuisclub ruim in blessuretijd uit een spaarzame counter de 4-2 maakte was iedereen wel toe aan het eindsignaal.

Reëel gezien zit door dit resultaat het seizoen er wel zo’n beetje op voor de Heulenaren of er moet een wonder gebeuren….

Waarschijnlijk gaan we als vierde eindigen in deze zware poule en normaal gesproken zou je dan wel nacompetitie spelen maar omdat VCS onverwacht de tweede periode greep piesen wij naast de pot.

Jammer want er had meer ingezeten mijns inziens. We hebben echter het hele seizoen teveel kansen nodig om te scoren en daar kom je tegen de “kleintjes” nog wel mee weg maar in de wedstrijden waar het echt om gaat doet dat je de das om.  Tel daarbij op de onwaarschijnlijke hoop blessures en afwezigen en dan doe je net niet mee voor de prijzen.

Toch ben ik natuurlijk ook trots op de selectie. Aan inzet ontbreekt het nooit, we doen het met eigen jongens en halen niet bewust andere spelers, we winnen met z’n allen en verliezen met z’n allen maar we maken allemaal wel deel uit van een hechte dorpsvereniging. Zo was een aantal selectiespelers aanwezig bij de kampioenswedstrijd van de jo13 (om 9.00 uur) en fluiten ze wedstrijden van de jeugd en draaien ze iedere zaterdag bardienst van 17.00 tot 19.00 uur!

We gaan dit na-covid-seizoen lekker afmaken en werken aan volgend seizoen waar dan ongetwijfeld weer nieuwe kansen liggen.

Volgende week komt Erasmus op bezoek.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus