Na het verlies vorige week bij VCS moesten de mannen van Richard en Eus deze thuiswedstrijd winnen om zicht te houden op de bovenste twee plekken.

Het begin van de wedstrijd was aftasten door beide ploegen en kansen waren schaars, de bezoekers zaten er fel op en Quintus oogde wat timide.  Quintus creëerde een paar kleine mogelijkheden maar beide keepers hadden niet echt veel werk.

Na twintig minuten ineens de voorsprong voor de bezoekers,  Quintus verdedigde een corner niet goed en in derde instantie werd hij binnen gewerkt: 0-1.

Quintus probeerde het wel maar kon niet echt gevaarlijk worden,  over all vond ik MSV de eerste helft de iets betere ploeg maar Quintus claimde nog wel een strafschop in de laatste minuut na een handsbal van een verdediger van MSV. De scheidsrechter wuifde het echter weg en zo gingen we rusten met 0-1.

De tweede helft moest Quintus volle bak gaan en uiteraard deden ze dat ook. Aan de inzet ligt het nooit maar de uitvoering liet zeker bij het creëren van kansen wel te wensen over.

Het was vaak net niet, eindpass te hard, te zacht, te hoog of te laag en als er dan een bal richting doel ging stond de keeper van de bezoekers op zijn plaats.

Toch kreeg Quintus een unieke kans op de (in mijn ogen) verdiende gelijkmaker. Na een lichte overtreding op Steijn wees de scheidsrechter wel erg makkelijk naar de stip en clubtopscorer Angelo zette zich achter de bal. De matig ingeschoten strafschop werd half gekeerd door de keeper, de rebound was wederom voor Angelo maar die schoot weer tegen de voeten van de keeper aan en zo bleef het 0-1.

Het laatste kwartier bleef Quintus het proberen maar MSV trok de overwinning over de streep. Eindstand 0-1.

De twee bovenste plaatsen zijn nu wel uit het zicht, Quintus is minimaal gelijkwaardig aan de andere favorieten in deze poule maar we hebben onze concurrenten ook niet kunnen verslaan in onderlinge duels dus dan is de huidige stand op de ranglijst logisch. Voor Quintus geldt nu: rug rechten, kop omhoog en de laatste 6 en een halve wedstrijd winnen en dan maar zien of er nog een nacompetitie plek inzit.

Dinsdagavond om 20.00 uur wordt het restant (45 minuten) van de wedstrijd tegen HMSH gespeeld (tussenstand 4-0) en komende zaterdag mogen we naar ODB.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus