Na twee makkelijke overwinningen op rij beloofde deze wedstrijd andere koek te worden voor de Heulenaren.

VCS, sinds vorige week in het bezit van de tweede periodetitel, is aan een krachtige opmars bezig op de ranglijst.

Quintus, nog steeds gehavend door een aantal afwezigen, had het vooral verdedigend ontzettend lastig tegen de thuisploeg. Doordat constant een verdediger van de thuisploeg doorschoof werd het middenveld vaak overlopen en kwamen onze verdedigers één op één  te staan tegen hun snelle behendige aanvallers.

Ook Quintus kreeg een aantal goede kansen maar mocht toch blij zijn met een 2-1 ruststand (Jesse zorgde in blessuretijd voor de
aansluitingstreffer).

In de eerste paar minuten van de tweede helft kreeg Quintus een goede kans op de gelijkmaker maar helaas net niet en niet veel later viel de 3-1 na een geweldige actie van de rechtsbuiten van VCS en kon Quintus aan de bak.

De Heulenaren stroopten de mouwen op en gingen vol gas op jacht naar een resultaat,  de thuisploeg kwam moeilijk onder de druk uit en met tijdrekken en een hoop theater probeerden ze de Heulenaren te frustreren. Helaas liet Rob zich uitlokken en kon Quintus na twintig minuten met 10 man verder.

De Heulse brigade gaf niet op en zelfs met 10 man hielden ze de druk erop. Acht minuten voor tijd kwam de dik verdiende aansluitingstreffer, Bram schoot een vrije trap prachtig binnen: 3-2.

Quintus bleef het proberen, kreeg een paar enorme kansen (bal op de lat) en nam uiteraard alle risico’s.

De scheidsrechter liet 14 minuten doorvoetballen in blessuretijd maar de gelijkmaker bleef helaas uit en dat in de allerlaatste seconden nog de 4-2 viel was voor de statistieken , eindstand 4-2.

Door deze nederlaag doet Quintus even een stapje terug. Wat we aan het begin van het seizoen verwachtten komt nu uit.  5 á 6 Ploegen zijn zo aan elkaar gewaagd dat de vorm van de dag, blessures, arbitrage etc. doorslaggevend zijn. De laatste zeven wedstrijden kunnen dan ook alle kanten op en beloven een spannend verloop van deze competitie.

Volgende week komt de nr twee van de ranglijst MSV’71 op bezoek.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus