Om in het spoor te blijven van de nummer 1 en 2 moest er vandaag gewonnen worden bij de nummer laatst van de ranglijst.

Quintus, aanvallend wat gehavend door blessures, ging bij een heerlijk zonnetje op jacht naar doelpunten en toen Rob na een minuut of zeven al de 0-1 liet aantekenen dacht iedereen appeltje eitje.

Het werd echter een rare rommelige eerste helft waar Quintus, ondanks dat bij iedere aanval de vlag van de grensrechter omhoog ging, toch kans op kans wist te creëren. Maar bij Wanica stond de betere versie van Onana  in de goal en met geweldige reddingen en spectaculaire zweefduiken hield hij de thuisploeg op de been. Een schot in de kruising, een penalty van Angelo, drie één op één situaties, allemaal waren ze een prooi voor de uitblinkende doelman en je weet als je zelf niet scoort…..

De scheidsrechter die de wedstrijd op grote afstand trachtte te leiden gaf vijf minuten voor de rust een makkelijke strafschop aan de thuisclub die dit buiten kansje wél benutte en zo stond het tegen elke verhouding in 1-1 bij de rust.

De eerste twintig minuten van de tweede helft ging Quintus bijna wanhopig op zoek naar een voorsprong en kreeg ook weer kansen maar telkens was het net niet. De thuisploeg probeerde constant het tempo uit de wedstrijd te halen om daarmee de Heulenaren te frustreren.

Na twintig minuten viel de bal dan eindelijk een keer goed en Angelo zorgde voor een zucht van verlichting bij het meegereisde Heulse publiek: 1-2. De ban was eindelijk gebroken en Rob kopte een aantal minuten na de 1-2 de 1-3 binnen.

De laatste twintig minuten kreeg Quintus kans op kans en uiteindelijk maakte de van een blessure teruggekeerde Tim (fraaie solo) Dean
(mooie aktie van Tim), en Angelo het halve dozijn vol en was de eindstand 1-6 en zo kon iedereen aan het bier en de heerlijke broodjes….

Quintus doet nog volop mee voor de bovenste plaatsen en volgende week mogen we naar VCS wat een directe concurrent is aan de top van de ranglijst.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus