Een heuse derby stond op het programma.

Maasdijk,  na een belabberde start in de competitie en nu volop in de race voor de tweede periode,  kwam naar De Heul om hun goede reeks voort te zetten.

De eerste helft was best leuk om te zien, allebei de ploegen wilden voetballen en het spel golfde op en neer waarbij Quintus iets meer de overhand had zonder echt hele grote kansen te creëren.  Achterin stond het goed en ook Maasdijk werd zelden gevaarlijk, tot de laatste minuut waar vanuit de kluts ineens een vrije kans was voor de bezoekers maar gelukkig redde keeper Dahley fantastisch met zijn rechter voet. Ruststand 0-0.

De tweede helft was Quintus de bovenliggende partij en kwam na ruim een kwartier verdiend op voorsprong door een mooie vrije trap van Tim. Quintus had zijn zaken goed voor elkaar en kwam eigenlijk niet in de problemen. Maasdijk moest wel komen en Quintus had de geboden ruimte beter moeten benutten maar deed dat niet en ging mede door de veelvuldig gehanteerde lange ballen van de bezoekers de laatste tien minuten naar achteren lopen.

Echt gevaarlijk werd Maasdijk niet maar toch viel de gelijkmaker. Wederom een hoge bal die door de lastige wind bleef hangen, keeper Dahley die de voorzet verkeerd inschatte en ineens stond het 1-1 met nog vijf minuten op de klok.

Quintus was vlak voor tijd nog dicht bij de winnende treffer maar uiteindelijk was 1-1 de eindstand waar Maasdijk blijer mee was dan de thuisploeg.

Quintus heeft de laatste weken drie keer gelijk gespeeld en daarom is koploper Houtwijk voorlopig uit ’t zicht. De strijd om de tweede plaats wordt bloedstollend spannend en belooft een leuke tweede seizoenshelft.

De derde helft was weer ouderwets legendarisch en volgende week komt HMSH op bezoek.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus