Na PGS Vogel afgelopen dinsdag (2-4 winst) stond nu weer een lastige uitwedstrijd op het programma tegen MSV’71 in Maassluis.  Het was een wedstrijd tussen de nr. twee en drie op de huidige ranglijst dus de belangen waren groot.

De eerste helft was van beide kanten niet best en er waren ook nauwelijks kansen. MSV zakte in en gokte op hun razendsnelle linksbuiten. Quintus had wat meer de bal maar kwam er niet echt doorheen, toch kwamen de Heulenaren op voorsprong omdat de scheidsrechter in de 38ste minuut Quintus een makkelijk gegeven penalty schonk. Angelo schoot onberispelijk binnen: 0-1.

De thuisploeg die ook nog geen kans had gehad, kwam op slag van rust op gelijke hoogte door wederom een heel makkelijk gegeven strafschop: 1-1.

De tweede helft eenzelfde beeld, alleen straalde Quintus meer uit te willen winnen. Het was echter de thuisploeg die na een kwartiertje op voorsprong kwam door hun rappe linker spits: 2-1. Tien minuten later was het alweer gelijk. Nu wel een duidelijke overtreding op Rob en de terecht toegekende strafschop werd weer resoluut door Angelo benut: 2-2.

De laatste twintig minuten wilde Quintus meer winnen dan de thuisploeg en kreeg ook enkele kansen. Een kopbal van Sean werd van de lijn gehaald en met vier aanvallers werd de druk opgevoerd. Na wat onenigheid over een ingooi kreeg Sean rood waar in mijn ogen voor beide spelers geel beter op zijn plaats had geweest. De laatste 8 á 9 minuten probeerde Quintus met tien man toch nog de winnende te forceren maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2 .

Al met al een terechte uitslag waar Quintus iets minder blij mee kon zijn dan de thuisploeg.

Volgende week een heuse Derby want dan komt Maasdijk naar de Heul.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus