De equipe van De Sluwe Vos mocht deze week op zaterdag 5 maart 2022 aantreden tegen het vierde elftal van de club uit het Westlandse De Lier, VV Lyra. Wederom dus een Westlandse Derby op het programma.
Vanwege afwezigheden van vaste spelers van het tweede werden Thijs van Zeijl en Alex Blankespoor uit de A opgeroepen om mee te doen. Met een heerlijk zonnetje aan de blauwe hemel werd er afgetrapt op het hoofdveld van sportpark De Leeuwerik.
Al gauw bleek dat Quintus het meeste balbezit in de wedstrijd zou gaan hebben en Lyra vooral gevaarlijk zou kunnen gaan worden met de ervaren en sterke linksbuiten en centrumspits. De wedstrijd kwam moeilijk op gang en de Heulenaren voetbalden onder de maat. Totdat Jos de bal kreeg aan de rechterkant van het veld en het voor me kaar kreeg een lullig boogballetje precies op Patrick zn pan te krijgen. Patrick wist hier uitstekend mee om te gaan en kopte de voorzet van Jos in de korte hoek binnen, oftewel de 1-0 voor Quintus.
Een minuutje of 10 later kreeg een speler van Lyra aan de zijkant van het veld de bal uit een kluts aan de voet en gaf een strakke hoge bal achter de verdediging van Quintus. De bal bleek precies voor de koperen ploert te verdwijnen uit het zicht van de keeper en zo kon de spits van Lyra de bal het doel intikken net voordat de keeper de diepe bal onschadelijk wist te maken, 1-1. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust werd al snel duidelijk dat de Lierenaren de meeste krachten al in de eerste helft hadden verspeeld. Er kwam keer ruimte en zo kwamen de Heulenaren met fraaie aanvallen door het midden of via de zijkant van het veld. De voorsprong werd vrij snel na de rust ook gerealiseerd door een doelpunt van Dean. Dean zette de aanval zelf op door een steekbal op linksbuiten Thijs te geven. Thijs nam de bal mee richting het goal, gaf voor over de grond richting de penaltystip en daar stond Dean weer klaar om zo tegen de bal aan te lopen en de 2-1 binnen te tikken.
Quintus zette zijn spel voort en kreeg het spel meer en meer onder controle. Dit resulteerde in de 3-1. Leon maakte een actie aan de rechterkant van het veld en kreeg de bal zo klaargelegd om een strakke voorzet af te leveren welke Jim zoals hij later zelf zei makkelijk binnen kon schieten.
De 4-1 was toch wel de mooiste van de middag. Na een combinatie tussen Thijs en Alex stoomde Thijs op langs de linkerkant van het veld waarna hij vervolgens panklaar voorgaf op het hoofd van Leon. Leon legde de bal door de lucht klaar richting Jim, die een paar meter naast Leon stond. Jim rondde daarna fantastisch af door vanaf een metertje of 16 de bal vanuit de licht uitdraaiend de kruising in te jagen.
In de rust waren Dylan Brabo de Brabander en Rooie Ruud ingevallen. Zij bleken, naast invaller Jim mee zijn twee doelpunten, aan het eind van de wedstrijd nog van onschatbare waarde te zijn in de vorm van doelpunten. Eerst mocht Ruud aantreden. Na een strakke voorzet van Leon wist Ruud de bal strak over de grond in de verre hoek te schuiven. Prachtige goal, 5-1.
Vrij snel daarna kwam Jos nogmaals tot de achterlijn aan de rechterkant van het veld met de bal aan de voet. Vanaf daar wist hij wederom een voorzet op maat af te leveren. Dit maal bij de tweede paal op het hoofd van Dylan. Dylan wist raakt te koppen, 6-1 voor Quintus.
Al met al een mindere eerste helft waarin veel verbeterpunten te vinden zijn, maar een prima tweede helft waarin keeper Jeffrey de bal maar 1x keer hoefde aan te raken na een terugspeelbal. Hierdoor maakten de Heulenaren geen misstap en bleven de drie punten gewoon in De Heul.
Komende zaterdag 12 maart 2022 wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen FC ‘s-gravenzande. Bij winst kunnen de Heulenaren in punten gelijk komen met de tegenstander van komende zaterdag. Het verslag van deze pot zal verzorgd worden door Dylan de Haas.
Sportieve groet,
Daan van der Valk