Na het zure puntenverlies tegen BMT zaterdag stond nu de inhaalwedstrijd tegen het lastige PGS op het programma. Slecht licht, een matig veld en een graadje of 5, zie hier: alle ingrediënten aanwezig voor een fel potje in de 4e klasse.

Zoals verwacht gooide PGS een flinke dosis strijd op het veld, maar Quintus stond goed zoals dat zo mooi heet in trainersjargon en gaf de eerste helft eigenlijk geen kans weg.

Zelf creëerden we ook niet heel veel maar door een fantastische slalom van Stijn kwamen de Heulenaren in de 38e minuut toch aan de leiding en was 0-1 de ruststand.

De tweede helft was amper begonnen of Quintus claimde een strafschop maar kreeg hem niet en uit de daarop volgende aanval viel een voorzet zomaar binnen en was het 1-1.

Ook nu was Quintus de betere ploeg en speelde PGS veelvuldig de lange bal maar de eerste 25 minuten bleef de 1-1 op het bord staan. Met nog ruim twintig minuten te gaan kwam Sean in het veld voor een moegestreden Robbie. Wat volgde was een loepzuivere hattrick van Sean in ZEVEN minuten….. de tactiek van de trainers wierp duidelijk zijn vruchten af.

Eerst weer een klasse-actie van Stijn die terugtrok naar Angelo, die in één keer Sean in stelling bracht: 1-2.  Twee minuten later een rake kopbal 1-3 en drie minuten later een rebound 1-4 en euforie bij de Heulenaren.

Dat PGS in de laatste minuut nog een vrije trap binnenschoot mocht de pret niet drukken en Quintus liep van het veld met een mooie 2-4 in de tas.

Complimenten voor de mannen van Richard en Eus! Zonder iemand tekort te doen toch een apart compliment voor Leon die er door de jaren heen altijd weer staat als de trainers hem nodig hebben!

Zaterdag mogen we naar MSV’ 71 voor ongetwijfeld weer een spannende pot.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus