Op een zonovergoten middag moest Quintus proberen de punten in eigen huis te houden tegen laagvlieger BMT.

Met Stijn (overgekomen uit de jo-19) in de spits, gingen de Heulenaren op jacht naar een doelpunt. De beginfase was wat onrustig, Quintus kreeg een goede kans maar ook de gasten, die veelvuldig de lange bal hanteerden richting hun razend snelle nr 7, waren gevaarlijk.

Na 13 minuten was het Quintus wat de leiding nam, een diepe bal op Angelo die Dion een niet te missen kans gaf: 1-0.

Twee minuten later was het alweer gelijk, een vrije trap voor de bezoekers kwam tegen de arm van Bart in de muur. De scheidsrechter die wel heel amicaal met de spelers en grensrechter van BMT omging en constant hele gesprekken in het Turks voerde met de bezoekers, gaf een strafschop én de tweede gele kaart (dus rood) voor Bart: 1-1.

Hierna moest Quintus nog een uur met een man minder vol aan de bak.

Quintus, met enorme inzet, creëerde veel kansen en was ook grote tijd de betere ploeg maar ook de uitploeg was zeker de laatste twintig minuten (toen de ruimtes moeilijker te belopen waren voor de Heulenaars) enkele keren dicht bij een voorsprong, maar Keeper Dahley redde een aantal keren bekwaam. Acht minuten voor tijd kreeg Quintus dan toch loon naar werken en schoot Sean kiezelhard binnen: 2-1. Helaas hield ook deze voorsprong geen stand en was het drie minuten later alsnog gelijk.

De scheidsrechter die niet echt een neutrale indruk achterliet gaf vlak voor tijd ook aanvoerder Remco geel na een vrije trap voor Quintus, maar dat bleek een vergissing want ineens bleek het rood te zijn….

Met 9 man kreeg Angelo nog een enorme kans maar de bal hobbelde net naast. Eindstand 2-2.

Aangezien iedereen van iedereen kan winnen in deze poule is het bloedstollend spannend om de bovenste plekken.

Komende dinsdag spelen we om 20.00 uur uit bij PGS .