Deze week weer een mooie Westlandse derby voor de deur. Deze week heeft de tweede trots van Quintus hard gewerkt om na afgelopen weekend de lijn door te trekken. Na een goede training op Donderdag mochten de toppers genieten van een kippiepan geregeld door onze top verzorger Eric. Vrijdagavond werd duidelijk hoe laat het tweede trots mocht verzamelen, al snel Gaf onze rooie keeper aan niet vroeg genoeg uit zijn bed kon zijn en zo vermeed hij een kratje bier te moeten neerzetten. Ook deze week sloot Alex (A) weer aan, wat geen verrassing was na afgelopen week.

Zaterdagochtend was het dan zover al snel was bijna iedereen aanwezig. Tijdens de bespreking werd al snel duidelijk dat we Jos nog miste. maar goed dit was niet de eerste keer voor Jos dus we zijn het ook zeker al gewend. Die Sluwe Vos vertelde de opstelling met weinig verrassingen.

Ruud -Ruben – Daan – Bas – Alex – Dylan H – Joey – Leon – Jesse – Jim – Dylan

nadat de opstelling bekend was kwam er nog 1 belangrijk punt wat die sluwe ons vertelde
‘’Vandaag gaan we voor de Haagse mentaliteit! maakt niet uit wat je raakt als je maar iets raakt.’’

Nadat iedereen zich had omgekleed kwamen alle 11 de spelers het veld op om de warming-up vorm te geven. De mentale strijd was al snel begonnen wanneer Verburch 3 besloot de warming-up te doen op de helft van Quintus. Aangezien onze breeje niet vies is voor wat strijd ging hij al snel en gretig samen met de aanvallers de lange bal spelen door het positiespel van Verburch heen.

Verburch hield het snel voor gezien en ging zich klaar maken in de kleedkamer. Nog een korte bespreking van die sluwe door de strijd was iedereen gebrand om te winnen en te zorgen dat de 3 punten in de heul bleven. Toen de basiself het veld op kwamen lopen en onze tegenwoordig vaste scheids Bryan de Brabander het eerste fluitsignaal gaf kon de wedstrijd beginnen. Quintus begon fel en gretig en voelde al snel dat er vandaag gewonnen kon worden. Er kwamen weinig kansen van verburch in de eerste helft dit door een sterke verdediging. Leon stuurde met een mooie crosspass zoals we van hem gewend zijn jesse goed weg, Hij ging op snelheid langs de linksback van verburch en wist het doel te bereiken en ja hoor zo tegen het net helaas aan de buitenkant van het doel. Maar zo kwamen er meer acties van de aanval van Quintus. Dylan kreeg het voor elkaar om Jim te bedienen in de 16 en dat is een gegarandeerd doelpunt 1-0 een mooi afgewerkte kans.
Hierna begon Verburch zich al te ergeren aan het felle spel van de Heulenaren. De tackles werden steeds harder van beiden kanten, Leon werd in de hoek van het veld aangespeeld en kreeg hierna dan ook een trap na van een van de middenvelders van verburch. Bryan koos ervoor om deze wedstrijd geen kaarten te gaan geven dus hij kwam er met een waarschuwing vanaf. Een aantal ballen die via het middenveld van verburch naar de aanval gingen kwamen niet aan mede door de erg goed spelende Alex van de A. Al snel kwamen de Heulenaren weer in balbezit. via het middenveld werd Jesse ingespeeld in de 16 waarna hij onderuit werd gegleden door de keeper, en Bryan liep in een rechte lijn al wijzend naar de stip. Nadat vorige week Leon de bal er niet in kreeg en al de gehele week al trillend en geschrokken wakker wordt al denkend aan die ene penalty was het nu dan weer de beurt aan Bas. Ook Bas heeft dit jaar al een penalty gemist maar vol vertrouwen ging hij er dan toch staan. Helaas! weer mis.. in de rebound kon hij er ook niet ingewerkt worden. De bal wordt door Jesse op de 16 gegeven aan Joey beter bekend als Goliath na een aanname wordt ook hij net voor de 16 onderuit gegleden. Een vrije trap op een mooie plek. Na de net gemiste penalty besluit dan toch bas het te gaan doen. maar ook deze bal heeft weinig gevoel en kracht. Al snel komt er weer een goede aanval, een lange bal op Jim en die probeert de bal er in te koppen. Maar helaas kon hij de bal alleen recht omhoog koppen. Maar Leon was scherp en zag dat de keeper al twijfelend uitkwam en kon precies met gevoel de bal langs de keeper koppen 2-0.
Nu was het de taak aan Quintus om dit vast te houden.

Na een aantal minuten goed voetbal werd Goliath ingespeeld, al snel denkend besloot hij de bal terug te spelen in de drukte. waar een speler van Verburch goed tussen zat. Dit was niet de beste oplossing van Joey had iedereen al snel door. Na mooi en snel spel van verburch werd de 2-1 gemaakt door de spits.

Gelukkig was het snel rust.
Tijdens de rust werd het tweede trots weer verwend met wat fruit. Na wat motiverende woorden van die sluwe was het de taak om de lijn van de eerste helft door te trekken. Er werd een wissel toegepast bij Quintus Jip kwam erin voor Dylan B. Al snel na rust werd weer Jim bediend in de 16 dit keer door Dylan H.
3-1. De tweede helft kon niet beter beginnen voor de Heulenaren. Na veel goed spel van Quintus wisten er helaas weinig kansen te komen. Jip werd een aantal keer goed weggestuurd en al rennend hoorde hij achter zich die sluwe ‘’Ren als de brandweer! zet je lichten aan.’’ Dean stap kwam er na een lange blessure in voor jim nu was het aan Dean om te bewijzen dat ook hij kan scoren. Na een aanval van Verburch bleef Ruubs liggen al sprintend kwam de stagiair van de sluwe aan bij Ruubs, want ook deze week had Roy Jansen weer de taak van de waterzak. Jeroen schreeuwde nog achter Roy aan ‘’Je kan beter gelijk Eric halen dan kan het zaagsel bij Ruben gelijk bijgevuld worden. Helaas bleef onze top verdediger last houden van zijn hoofd en ging mee naar de bank. Voor hem kwam Jos in het veld. Al snel werd duidelijk dat Jos het moeilijk had mede door de opmerking van Jeroen ‘’Heb je je schoenen verkeerd om aan Jos’’. Jos wist niet wat hij hiermee moest en maaide ook hierna nog meerdere keren onder of over de bal heen. Ook Freek en Kay kwamen het veld in, Jesse en Dylan H mochten een plekje zoeken op de bank voor de laatste minuten. Nadat er een corner werd weggeven door Quintus werd hij genomen en op de eerste paal gegeven. een lage corner maar slecht weggewerkt door Joey, de bal werd neergelegd op de hoek van de 16 waarna de corner nemer met een mooie actie de instappende Goliath voorbij ging. Hij schiet op het doel, een zacht rollertje en onze Rooie keeper stond klaar om hem van de grond te pakken. Maar helaas had Jos toch zijn linkerschoen om zijn rechter voet heen en weet de bal net te raken waardoor hij het doel in rolt. 3-2 Maar heel spannend kan het niet meer worden.

Bryan fluit de wedstrijd af en Quintus viert feest.
Nu de taak aan het eerste om er voor te zorgen dat er ook deze week weer 6 punten worden behaald.

Het verslag is geschreven door Joey hij draagt de pen over aan Jos Janmaat.