Nog twee wedstrijden waren er te gaan voor de Heulenaren voordat de eerste periodekampioen bekend zou zijn in onze poule, maar aangezien directe concurrent Houtwijk niet in actie kwam dit weekend, kon er ook nog geen beslissing vallen.

Na een oponthoud van ruim twintig minuten (afgebroken sleutel in de deur van de scheidsrechterkamer), konden de mannen van Quintus op jacht naar de zevende overwinning op rij.

De eerste helft was niet best, Quintus was wel veel sterker maar de thuisploeg verdedigde hartstochtelijk en door vele blessures werd ook het tempo uit de wedstrijd gehaald.

Ondanks het wat matte spel van de bezoekers had Quintus natuurlijk wel minstens twee keer moeten scoren want er waren volop kansen, maar een hele goede keeper en wat pech in de afwerking zorgden voor een 0-0 ruststand.

Niemand zat echt in de war want dat Heulse doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven.

Nadat in de eerste minuut van de tweede helft onze keeper Dahley nog goed redde, ontspon zich een soort kat en muis spel waarin Quintus de kansen aan elkaar reeg,  maar de bal wilde er maar niet in.

Het was bijna iedere aanval ‘net niet’, de thuisclub hanteerde een soort handbalverdediging en bij iedere doelpoging (en dat waren er veel) zat er wel een been, een teen, de keeper of de paal tussen.

Naarmate de tijd verstreek voelde je eigenlijk wel aan dat dit wel eens zo een ‘net niet’-wedstrijd zou worden en als dan ook de scheids een 100% penalty (hands) niet geeft én in de 6e minuut van de blessuretijd een kopbal de doellijn ruim passeerde maar ook niet toegekend werd door de arbiter, dan blijft het dus 0-0.

Twee dure punten verspeeld. Als je deze wedstrijd 10 keer speelt win je hem normaal gesproken 11 keer, maar nu vierde de thuisploeg het behaalde punt (logisch) en moesten de mannen van Richard en Eus gefrustreerd afdruipen. Geen nood aan de man, zulke wedstrijden zitten er altijd tussen.

Dinsdag komt Mvv’27 naar de Heul voor de Westland Cup en dan komt 20 november naaste concurrent Houtwijk naar de Heul voor een heuse kraker.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus