Na de goede overwinning verleden week tegen Maasdijk was het zaak voor de mannen van Richard Langeveld en Eus Zwirs om op koers te blijven voor de eerste periodetitel. Het Tweede had wederom het goede voorbeeld gegeven door met 3-2 van Verburch te winnen.

De gasten uit Den Haag staan wel laag op de ranglijst maar de meeste wedstrijden waren kantje boord dus het zou op voorhand geen makkelijke wedstrijd worden voor de Heulenaars.

De eerste helft golfde het spel heen en weer,  Quintus kwam er een paar keer goed door, kwam telkens een teenlengte tekort,  maar ook Wanica groef zich niet in en liet zien over een aardig ploegje te beschikken.

Na een half uur kwam Quintus wel verdiend op voorsprong. Een prachtige actie van Sean zorgde voor een niet te missen kans voor Rob en de 1-0 kwam op het scorebord. De thuisploeg had de voorsprong uit kunnen breiden maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat onze keeper Dahley ook twee keer goed redde en de ruststand van 1-0 was wel logisch.

De tweede helft vond ik Quintus wel duidelijk sterker dan de gasten, de Heulenaren waren dreigend en gaven achterin weinig weg.

Na een kwartiertje viel de 2-0. Een korte corner met Angelo en Remco resulteerde in een panklare voorzet op het hoofd van Max van der Knaap die hem rustig binnen kopte.

De gasten gaven meer ruimte weg en als Quintus iets zorgvuldiger had gehandeld hadden we meer kunnen scoren. Nu moest Dahley nog een fantastische redding verrichten om de aansluitingstreffer te voorkomen.

Tien minuten voor tijd viel dan toch de 3-0. Een prachtige pass van de ingevallen Rico op de eveneens ingevallen Bart die een goede voorzet afleverde die door Sean tot doelpunt werd gepromoveerd.  Dat vlak voor tijd een te korte terugspeelbal van Rico voor de 3-1 eindstand zorgde kon de pret niet drukken.

Weer een horde overwonnen op weg naar de periode titel. Jammer was dat naaste concurrent Houtwijk niet in actie kwam (corona gevallen bij de tegenstander).

Volgende week spelen we bij HMSH en als wij daar winnen en Houtwijk verspeelt punten, zou de 1e periodetitel binnen te halen zijn. Zo niet, volgt er op 20 november een prachtig affiche als Houtwijk naar de Heul komt.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus