Deze week stond er een belangrijke wedstrijd op het menu, namelijk die tegen koploper KMD. Bij winst kon Quintus bovenin aansluiten. Omdat de temperatuur aangenaam was warmde Quintus op met een fietstocht naar KMD. Helaas nog niet op volle sterkte zonder Daniël, Gino, Jos, Patrick en Tim. Wel mocht Quintus 2 deze week gebruik maken van Jesse en Marlon.

De Sluwe had zijn ploeg deze week goed voorbereid. Er was al wat voorkennis over de club uit Wateringen, door een eerdere oefenwedstrijd die eindigde in een zege voor de Heulenaren. De Sluwe was voorbereid op een ploeg die hoog druk zet en snelle spitsen gebruikte, en dit was ook het geval. In de eerste minuten had Quintus de wedstrijd dan ook aardig onder controle, en kwam er zelfs een klein kansje voor Joey. Verder werd het spel erg gesloten in de eerste helft, en bleven echte kansen uit. Met de brilstand nog op het bord gingen de beide teams thee drinken. Om de traditie voort te zetten had De Sluwe deze week uitgesloofd; hij had deze week exotisch fruit meegenomen voor de spelers.

De tweede helft begon wederom erg gesloten, en er kwamen weinig tot geen kansen voor beide ploegen. Totdat een ingooi van Jarno in handen van KMD kwam. KMD wist snel uit te breken en na een diepe pass scoorden zij de 1-0. Door verplichtingen bij 1 en het gebrek aan goals, werd Joey uit de spits gehaald en mocht Dylan de Brabander het proberen. Hij kreeg een mooie kans om het te laten zien, maar miste ongelukkig de goal.

De duels werden naarmate de tweede helft verliep steeds feller, en werden er ook meer overtredingen gemaakt. De nummer 7 van KMD wist zijn woede niet in te houden en bezorgde Ruben naast schaafwonden over zijn hele lichaam ook een blessure. Hij werd gewisseld voor Kay, die gelijk wilde laten zien dat hij er stond. Dit deed hij door een zaag van achter, wat hem wel een gele kaart opleverde. De twee ploegen bleven de tweede helft met veel duels doorspelen.

In een poging om de wedstrijd nog om te draaien werd Centrale verdediger Daan als extra spits ingezet. Hierdoor kreeg de ploeg uit de Heul nog een aantal kansen, maar ze slaagden er helaas niet in om het doel te raken. Eindstand: 1-0.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Maasdijk op het programma, waarna ook het eerste van Quintus tegen de Maasdijkers speelt. Verslaggever van dienst is dan Leon.

Tot volgende week,

Jarno