Wederom een heerlijke zaterdag op de planning. De gehele selectie reist af naar het boerengehucht uit de Maasdijk. Met enigszins voorbedachte rade had ‘de sluwe’ een bus geregeld voor de heen- en terugreis, zodat we naast de 2 wedstrijden ook de 3de helft zouden winnen. Vooraf stroomde het ene na het andere appje binnen, met goede voortekenen op de 3de helft, maar goed er moest eerst gewonnen worden, om 3 kratjes van zowel, Bas, Patrick en Halim binnen te slepen.

De bedoeling was, dat iedereen om 10.15 uur aanwezig zou zijn, helaas was dit voor Ritchie, niet haalbaar (verslapen) en kwam met eigen vervoer naar Maasdijk (kratje 4). De overige 17 spelers, met een aantal nieuwe namen in de gelederen reisde we om 10.20 uur af naar Maasdijk. Met 3 talenten vanuit de A1 + Jim Duijvestijn hadden we goede vervangers voor de afwezige leden van de patatgeneratie. Vandaag ook een (trainers) stagiair in ons midden; Roy Jansen. Een mooie taak voor hem, was het vullen van de waterbidons.

Vandaag konden we eindelijk aantreden met een echte spits (Jim) in plaats van onze gelegenheidsspits Patrick Krens. Vaker geblesseerd of afwezig, dan dat die minuten maakt. Hopelijk heeft hij bij ‘El Clasico’ wat voetbalgogme mee naar huis genomen, zodat de bal niet continue van zijn voeten springt.

Ook Bas, kon in verband met werk niet aanwezig zijn. Hij moest aantreden in het GeldreDome, niet om te voetballen, maar om het gevecht van Rico verhoeven te aanschouwen. Hopelijk, dat die nog even het trainingsschema van Rico heeft gevraagd en fitter wordt, dan ooit te voren.

Om 10.35 uur kwamen we aan in de Maasdijk, tijd zat, om nog even een bakkie te drinken in de kantine en het gloednieuwe veld van Maasdijk te aanschouwen. Eindelijk op een veld met meer demping, dan het parkeerterrein.

Na het bakkie, riep ’de sluwe vos’ ons naar binnen om met de wedstrijdbespreking te beginnen. In de goal eindelijk een echte keeper (Jeffrey) en was er deze week geen ruimte voor onze campingkeeper Ruud. Van links naar rechts; Alex (A1) jeugd mocht zijn basisdebuut maken in het 2de elftal, met gezonde spanning was hij heer en meester aan de linker kant.

Centraal vandaag Dylan H. en Daan en op rechts, de herstelde Ruben. Op het middenveld mocht ‘onze Goliath’ Joey vanaf het begin starten samen met Leon en Dion. In de voorhoede mocht Jessie vanaf links en Dylan B. vanaf rechts het proberen en zoals gezegd Jim in de spits.

Na het bekend maken van de formatie, kon Jeroen ook de opstelling van Maasdijk benoemen. Door een externe analyse, wisten we waar we aan toe waren. Uiteindelijk was er maar 1 ding wat telde, en dat was; winnen.

Om 12.00 uur mocht de wedstrijd dan eindelijk beginnen. We kwamen redelijk goed uit de startblokken en daardoor was het al in de zevende minuut raak, door een goede individuele actie van Jesse, 1-0. De Heulse defensie gaf geen kans weg en Quintus creëerde een aantal goede mogelijkheden. Rond de 30ste minuut werd Dion in het strafschopgebied neergelegd en werd er een penalty toegekend. De penalty werd ingeschoten, maar fantastisch gepareerd. Helaas vertelde Jeroen pas na de wedstrijd dat er bij Maasdijk een echte penaltykiller in het goal stond.

Vanuit de rebound, gaf Maasdijk een corner aan ons weg. Deze werd met veel gevoel genomen door Jesse en legde hem panklaar voor de 1.92 lange Joey.  Een koud kunstje en knikte de bal binnen 2-0. Na 45 minuten vond de leidsman het voor de eerste helft wel welletjes en gingen we de rust in. Tijdens de rust onder het genot van een stuk fruit en limo, moesten de laatste puntjes op de i gezet worden om ook de 2de helft door te pakken. Na rust kwamen we al snel op een 0-3 voorsprong, door Jim.

Alles leek in kannen en kruiken, maar het spel van Quintus, werd wat slordiger en Maasdijk ging wat meer druk vooruit zetten.  Rond de 60ste minuut kregen we een penalty tegen, ondanks dat de bal als eerste geraakt werd, vond de scheidsrechter het een penalty voor de thuisclub. Helaas 1-3.

Maasdijk kreeg hierdoor weer wat vertrouwen en bracht een extra spits in. Het veldspel ging over en weer, en daar was weer maasdijk die het net trof. 2-3. Nog 15 minuten op de klok.

Vanaf dat moment, hoop ik dat onze stagiair van vandaag opgelet heb en een aantal dingen heeft opgeschreven. Het was van belang om de rust te behouden, tijd te rekken, de hoek in, balbezit te houden, om zodoende de wedstrijd uit te spelen. De gretigheid van de jeugd, vond dit echter nog lastig, waardoor we nog flink aan de bak moesten om de overwinning binnen te slepen. Gelukkig stond Jeffrey fantastisch te keepen en hield ons op de been. Na 90 minuten floot de leidsman af en de eerste 3 punten waren binnen voor vandaag. Om 14.30 uur trapte het vlaggenschip af en door de Messi en Ronaldo show, wonnen zij deze streekderby met 3-4.

De derde helft kon beginnen, helaas was VV Maasdijk niet in de gelegenheid om een DJ of een zanger te regelen, maar de biertap deed het gelukkig wel. Op 5 Februari 2022 komt maasdijk naar de Hel van de heul, waarbij er na de wedstrijd een DJ & een zanger geregeld is.

Komende donderdag weer met de hele selectie eten en ons klaar maken voor het thuisduel tegen Verburch 3. Verslaggever van dienst is dan Joey van Zanen.