De mannen van Richard en Eus mochten aantreden voor de enige echte derby voor ons in deze poule, want vv Maasdijk was gastheer voor de Heulenaren.

Quintus 2 gaf het goede voorbeeld door met 2-3 te winnen van Maasdijk 2 daarna was het de beurt aan de hoofdact van de dag.

Voor een wedstrijd in de 4e klasse was het lekker druk qua publieke belangstelling (ook de burgemeester was aanwezig) en de massaal meegereisde Heulenaren gingen er eens goed voor staan (wel dicht bij de bar natuurlijk).

De eerste helft was duidelijk voor Maasdijk. De gastheren stonden goed, gaven niet veel weg, stopten er veel energie in en kwamen na twintig minuten verdiend op voorsprong. Quintus kon er weinig tegenover stellen en mocht zich gelukkig prijzen dat het bij de rust ook nog 1-0 stond.

De tweede helft, met Sean in de ploeg voor Bart, gaf een totaal ander beeld. Maasdijk oogde wat vermoeid en Quintus domineerde vanaf de aftrap, het middenveld werd nu wel gevonden en na 5 minuten werd Angelo gevloerd in het strafschopgebied en mocht hijzelf de 1-1 binnen schieten vanaf de stip.

Eigenlijk was het wachten op ‘erop en erover’ maar het was Maasdijk die slordig balverlies van Sean feilloos afstrafte en na 17  minuten ineens weer op voorsprong kwam: 2-1 .

Hét moment (voor mij dan) kwam 5 minuten later. Remco werd een paar meter buiten de 16 meter hard aangespeeld met een verdediger in zijn rug en in één voetbeweging (een Dennis Bergkampje) liet hij de bal en zichzelf langs de verdediger gaan. Het schot in de verre hoek was onhoudbaar: 2-2, een doelpunt van grote schoonheid.

Quintus wilde meer en Maasdijk zat er een beetje doorheen, maar het duurde tot de 38e minuut voor de bezoekers op voorsprong kwamen. Een prima pass op Sean die op de keeper afging, en waar zelf afdrukken misschien logisch leek, gaf hij hem breed op Angelo die met een goede balbehandeling de 2-3 binnen werkte.

Drie minuten later volgde de genade klap voor de thuisploeg. Wederom een fantastische actie van Sean die twee man in de luren legde en Angelo zijn 3e doelpunt op een presenteerblaadje aanbood: 2-4.

De meegereisde Heulse supportersschare vierde luidruchtig feest en dat Maasdijk in de 5e minuut van de blessuretijd nog de 3-4 maakte kon het Heulse feestje niet meer verpesten. Eindstand 3-4.

Deze wedstrijd was een echte derby waardig.  Veel publiek,  lekker weer, een prachtig sportcomplex en twee strijdende, aan elkaar gewaagde teams.

Maasdijk toonde zich wederom een goede gastheer en de georganiseerde 3e helft bleef lang gezellig!!

Volgende week spelen we thuis tegen Wanica Star.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus