Ondanks de ruime selectie kampte Quintus de laatste weken met wat personeelstekorten. Vakanties maar vooral een hele hoop blessures. Niet gek na zolang zonder wedstrijden en spelen op een veld met minder demping dan het parkeerterrein. Maar afgelopen zaterdag was de selectie bijna weer op oorlogsterkte. Met een heerlijk zonnetje en opzwepende muziek werden de messen geslepen. DUNU stond op het menu.

De tactiek van De Sluwe was deze week om er direct vol bovenop te klappen. Dit ligt de Heulse strijders natuurlijk wel en DUNO lag vanaf minuut 1 in de houdgreep. De 1e corner van Jip belande bij de 1e paal waarbij de inzet van Patrick nog werd gekeerd maar Marlon kon de rebound binnenwerken 1-0. Door de snelle voorsprong werd er toch iets te makkelijk over gedacht waardoor DUNO de vrije man kon vinden. De enige vrouw in het midden werd ‘toevallig’ wel steeds goed gedekt. Eén van de rappe buitenspelers omspeelde onze robuuste maar doorgaans degelijke verdediging. Een solo om je vingers bij af te likken die ook nog eens bekwaam werd afgerond. Vervolgens werd er ook nog een vrije trap binnengekopt en keek Quintus tegen een 1-2 achterstand aan. Een wake up call en iedereen ging weer wat korter op de man/vrouw staan. Het duurde dan ook niet lang voor Quintus weer orde op zaken had gesteld. Jip leverde wederom 2 perfecte corners af die werden binnengekopt door Patrick en Daan. Waar de corners enige tijd geleden nog bij de andere cornervlag neerkwamen is het inmiddels een halve goal. Leon kreeg nog een grote kans maar wist deze vakkundig om zeep te helpen. Op aangeven van Patrick sloot Dion de 1e helft af met een heerlijke uithaal die de onderkant van de lat schampte, ruststand 4-2.

De Sluwe had uiteraard, geheel volgens traditie, weer gezorgd voor een portie vers fruit. In verband met werkverplichtigingen en de wedstrijd van 1 moesten Bas en Jip achterblijven in de kleedkamer. De vervangers waren Dylan de Brabander en Joey, beter bekend als Goliath. De Haas schoof hierdoor een plekje naar achteren, Daan kan je daar natuurlijk niet alleen laten staan…

Na de rust pakte Quintus de draad op waar het was gebleven en duurde het niet lang voordat Dylan het nieuwe scorebord in beweging zette 5-2. Een aantal heerlijke voorzetten van Dion kregen door de ongelukkige afronding van Patrick niet de eer die ze verdient hadden. Zijn hoofd duizelde inmiddels van het aantal goals en doelpuntenmakers in de wetenschap dat hij het verslag moest schrijven. Gelukkig wist hij de bal nog wel te bezorgen bij iemand die deze middag wel wist hoe je moet afronden. Dylan schoot 6-2 binnen en maakte later zijn hattrick compleet 7-2. Dat zijn statistieken die de aandacht van De Sluwe zeker trekken. 

Jim stond al bijna klaar om Patrick uit voorzorg te vervangen maar dit bleek toch net te laat. De eeuwige hamstringblessure speelde weer op en hij ligt er dus weer een paar weken uit. Gelukkig is zijn vervanger Jim het spitszijn nog niet verleerd en wist hij scherp af te ronden na een lange bal van Goliath. Even later wist hij ook nog met zijn chocoladebeen een prima voorzet af te leveren op het hoofd van Sven de Bruijn die hem zowaar binnenkopte. U leest het goed Sven de Bruijn heeft gescoord. Ik snap dat u hierdoor alles wat ik eerder heb geschreven in twijfelt trekt maar het is echt waar. Nog nooit eerder vertoond, u had erbij moeten zijn. DUNO wist ook nog een goaltje mee te pikken waardoor de wedstrijd eindigde in 9-3. Een leuke middag met een prima teamprestatie.

Complimenten gaan uit naar Julia Kagie die als vrouw pioniert in het mannenvoetbal en zich prima staande heeft gehouden tegen een bijna 40kg zwaardere tegenstander. Daarnaast dank aan Bryan de Brabander die een fijne rol als gelegenheidsscheids opzich nam.

Volgende week de uitwedstrijd tegen koploper KMD, de pen is in handen van Jarno.