Na drie ruime overwinningen moest de Heulse brigade nu naar Erasmus wat op voorhand een lastig potje kon worden aangezien de thuisclub ook al zes punten verzameld had.

Quintus startte wat voorzichtig en de eerste twintig minuten had de thuisclub wat meer de bal, de paar keer dat ze gevaarlijk werden was het keeper Dahley die prima reageerde.

De echt grote kansen waren voor de Heulenaren en nadat de thuiskeeper twee keer fantastisch redde was het bij de derde Heulse 100% kans wel raak. Angelo bediende Rob op maat en die rondde prima af.

Quintus gaf in het restant van de eerste helft niet veel meer weg, kwam er zelf nog wel een paar keer goed door maar aangezien de verder prima fluitende scheidsrechter op zeker ging en ieder vlagsignaal honoreerde was de ruststand 0-1.

De Tweede helft had Quintus zijn zaakjes goed op orde en toen Angelo, na prima voorbereidend werk van Bart na tien minuten voor de 0-2 zorgde, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de goed voetballende Heulenaren.

Quintus kreeg via Bart en Rob nog twee enorme kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar de 0-3 bleef uit en dan is er die al oude voetbal wet …. en ineens stond het 1-2 en met nog 25 minuten te gaan geloofde het thuisteam er weer in.

Even stond Quintus onder druk maar nadat Sean in het veld kwam voor een moegestreden Rob was het snel gedaan met de dadendrang van Erasmus. Op aangeven van Sean maakte Angelo zijn tweede en niet lang daarna was het Angelo die Sean bediende en zo was de wedstrijd beslist: 1-4.

Sean bekroonde vlak voor tijd zijn terugkomst in het team na blessureleed met zijn tweede van de middag en bracht vlak voor tijd de 1-5 op het bord.

Wederom een goede en verdiende overwinning voor de mannen van Richard en Eus. Het was een leuke, sportieve wedstrijd die na afloop  door beide teams en supporters voortgezet werd in de gezellige kantine van Erasmus.

Zo hoort (in mijn ogen) amateurvoetbal te zijn, op het veld op het scherpst van de snede, na afloop met zijn allen een biertje drinken!!

Volgende week spelen we een echte derby uit  bij Maasdijk.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus