Er zijn van die dagen dan klopt gewoon alles …. prachtig weer, een prima lunch met onze sponsoren, de vlekkeloze ingebruikname van ons fantastische nieuwe scorebord en een grote publieke opkomst. Kortom, iedereen was klaar voor het optreden van ons vlaggenschip.

 

Quintus 2 had het goede voorbeeld gegeven door met maar liefst 9-3 Duno 2 te verslaan en daarna was het de beurt aan de mannen van Richard en Eus.

De eerste twintig minuten waren niet goed, maar toch creëerde Quintus twee enorme kansen die echter niet verzilverd werden. Na de eerste twintig minuten kwamen ook de gasten een paar keer gevaarlijk door met een balvaste spits en met snelle handige spelers aan de zijkanten  had de verdediging van de thuisploeg hun handen er vol aan.

Ook Quintus bleef kansen creëren en het spel golfde heen en weer, maar het was VCS dat uit een corner aan de leiding kwam 8 minuten voor de rust: 0-1, wat tevens de ruststand was.

Er was werk aan de winkel voor de Heulse brigade om het eerste puntenverlies te voorkomen. Wat er in de thee/limonade zat in de rust, wie zal het zeggen, maar Quintus blies de tegenstander ruim twintig minuten van het veld, duels werden gewonnen en het regende kansen. Al snel viel de 1-1 door Rob op aangeven van Angelo en een paar minuten na de gelijkmaker was daar ook de voorsprong.  Wederom Rob op aangeven van Angelo: 2-1 en toen Bart met een prima loopactie de 3-1 binnen schoot was de wedstrijd compleet gedraaid.

De keeper van VCS voorkwam met een paar spectaculaire reddingen een grotere voorsprong voordat na een half uur de Heulse storm wat
afvlakte.  Uit het niets kwam VCS op 3-2 maar gelukkig kopte Bart vlak daarna de 4-2 binnen.

Het laatste kwartier kregen beide ploegen nog volop kansen maar het duurde tot de blessuretijd voor er weer gescoord werd. Voor een
dolenthousiast publiek schoot aanvoerder Remco een strafschop binnen en werd het 5-2 wat gelijk de eindstand was.

John Medley stond al klaar om het feestje muzikaal op te leuken (onze trainer bleek ook een prima vertolker van o o Den Haag) en het bleef nog lang gezellig.

Er zijn van die dagen dan klopt gewoon alles en dit was er één van.

Volgende week mogen we naar Erasmus.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus