Na een toch ietwat tegenvallend resultaat afgelopen week tegen full speed, was het vandaag de taak aan de mannen van Quintus 2 om de eerste punten van de competitie binnen te slepen. De eerste uitwedstrijd en tevens de eerste Westlandse kraker stond op het programma, Monster 3 uit.

Met een snelle bespreking op Quintus met een aantal tactische aandachtspunten van de sluwe Vos kon de formatie zich gaan opmaken voor een regenachtig potje voetbal op de Monsterse velden.

De eerste 10 minuten verliepen aanzienlijk rustig, er waren weinig kansen vanuit de Heulse kant, daar in tegen werd er ook niks achterin weggeven. Plots was daar een kans na een overtreding op de rand van de 16 meter van Monster. Met Bas achter de bal en een veld wat enorm door gleed, bleek een hard schot over de grond met een beetje hulp van de verdediging van Monster genoeg te zijn om het net te vinden, 0-1!

De daarop volgende 20 minuten bleek het spelbeeld weinig te veranderen, weinig kansen aan beide kanten van het veld. Het was lastig de aanvallers te bereiken of weg te sturen door vaak iets te gehaast en onzorgvuldig voetbal van de mannen uit de Heul. In de punt werd Patrick werd nog wel een keer gevonden, maar tegelijkertijd ook neergehaald met een wond op het gezicht tot gevolg.

Er leek weinig aan de hand tot een paar minuten voor de rust, Monster kwam gevaarlijk door in de aanval op de helft van Quintus. Hieruit kwam de mogelijkheid tot schieten en werd helaas de 1-1 binnengeschoven. Tijd voor de rust en het strijdplan van de tweede helft te bespreken.

In de 2e helft was het weer er nog steeds niet beter op geworden, 10 minuten in de 2de helft was het dan ook tijd voor de eerste twee wissels. Mooi weer voetballers Ruben en Tim kwamen er af voor Jarno en Ritchy. Quintus gaf monster de kans achterin de bal rond te tikken maar veel verder kwamen ze niet. Echter resulteerde dit ook in weinig aanvallend perspectief. Tot het moment dat Ritchy vanaf de rechterkant de ruimte kreeg om de keeper te testen. Hierbij kwam de bal via een verdediger in de lucht en stuiterde deze over de keeper zo het goal in, 2-1!

20 minuten voor tijd kwam nog de laatste troef binnen de lijnen, Daniël (Q5) was bij de mannen van Quintus 2 aangesloten om Dylan B op het middenveld af te lossen. Het spel ging heen en weer met weinig grote kansen. Tot 10 minuten voor tijd, een speler van Monster komt handig de 16 meter binnen, omspeelt 2 man en legt de bal af bij een teamgenoot, 2-2. Zonder overgebleven wissels en een aantal pijntjes in het veld konden dit nog wel eens 10 lastige minuten gaan worden. Dit blijkt al snel, wanneer er vanaf 20 meter een hard schot op het goal van Quintus wordt afgevuurd. Gelukkig staat daar nog Jeffrey die goed oplet en de bal behendig op de lat tikt. De bal wordt hierna nog wel ingetikt door een speler van monster, maar een doorweekte Kay steekt de vlag omhoog, buitenspel.

Hierdoor loopt de wedstrijd met een sisser af en is het eerste punt van het seizoen binnen. Volgende week mogen we om 12:00 aantreden op Quintus tegen DUNO 2. Hier zal het schrijfgerei weer opgepakt worden door Patrick Krens.

Tot volgende week,

Ruben