Na de eclatante overwinning in de eerste wedstrijd tegen Gsc Esdo (6-0) waren de verwachtingen voor deze uitwedstrijd hoog gespannen.

Vorige week moest ik de wedstrijd op grote afstand volgen vanwege een grandioos (1 jaar uitgesteld) 50+1 verjaardagsweekend van onze jeugdvoorzitter en deze keer stonden we in de stromende regen weer langs de lijn. Hulde aan de meegereisde Heulse supporters.

De wedstrijd werd een appeltje-eitje voor de mannen van Richard en Eus.

Na een paar speldenprikjes was het aanvoerder Remco die van afstand de 0-1 binnenschoot na een minuut of tien en niet veel later een identiek doelpunt van Angelo die daarna ook de 0-3 binnen werkte en zo was de wedstrijd na twintig minuten al klaar.

Rob zorgde voor de 0-4 en wederom Angelo (met zijn 3e) bepaalden de ruststand op 0-5.

Na de rust bleef Quintus gedreven en natuurlijk hadden we er ook 15 kunnen maken. Een beetje pech en een keeper die nog een aantal keer redde, behoedde de thuisploeg voor de dubbele cijfers. Desalniettemin stond er aan het einde 0-8 op het formulier door nogmaals 3! keer Angelo (totaal 6 maal doeltreffend, eigenlijk mocht hij twee wedstrijdballen meenemen…..)

Enige jammere was dat invaller Jo19 speler Daan Mansveld net niet scoorde maar voor de rest was het een prima wedstrijd tegen een zwakke maar sportieve tegenstander onder zware omstandigheden.

Het biertje na afloop smaakt toch net iets lekkerder als je na twee wedstrijden 6 punten hebt en een doelsaldo van 14 voor en 0 tegen.

Volgende week komt VCS naar de Heul, waar we ook het grandioze nieuwe scorebord officieel in gebruik gaan nemen.

Marcel Vis,
voorzitter vv Quintus