Eindelijk was het dan zover, sinds lange tijd mochten we eindelijk weer een keer voor het echie! De reden hiervan is voor iedereen wel bekend en daar zullen we verder geen worden meer aan vuilmaken, maar wat was het fijn dat er eindelijk weer wat op het spel stond.

Na een overwegend goede voorbereiding keek iedereen vol vertrouwen tegemoet naar het treffen met Quick Steps 2. Het weer was prachtig en de randzaken waren door het duo de Vos/ Aouladsaid uitstekend verzorgt. Daar kon het dus allemaal niet aan liggen.

De ‘Sluwe’ Vos had binnen 4-3-3 formatie een plek ingeruimd voor Jim Duif (Q5) en Rico Kok, die door zijn werk niet bij 1 mee kon doen en gelukkig ons kon komen versterken.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen redelijke gelijk op. Het duel speelde zich met name af op het middenveld zonder noemenswaardige kansen. In de 11e minuut een corner voor Q2, scherp aangesneden door Dylan de Brabander, zo op de pan van Jim. En dat je Jim wel om een kopbal kan sturen is algemeen bekend. 1-0, een corner exact uitgevoerd zoals die vooraf was besproken.

In het restant van de eerste helft was kwam Quintus nog een paar keer gevaarlijk door over rechts via Dylan en Ruben, maar jammer genoeg bleef de 2-0 uit. Hoewel het verdedigend niet altijd ‘lekker’ stond kreeg Quintus nauwelijks kansen tegen in de eerste helft en had het de wedstrijd onder controle.  1-0, rust.

Het spelbeeld in het eerste gedeelte van de 2e helft was eigenlijk hetzelfde zoals die 1e helft was geëindigd.  Veel duels op het middenveld, geen best voetbal en weinig kansen aan beide kanten. Toch kwam Q2 nog steeds nauwelijks in de problemen. Tot de 71e minuut. Een voorzet op maat vanaf rechts werd gedecideerd binnengekopt door de spits van Quick Steps. 1-1.

De laatste 20 minuten waren zwaar en met bosjes vielen er spelers geblesseerd uit. Leon (moest naar 1) en Patrick (uit voorzorg) waren al gewisseld en daar kwamen nog blessures van Daan, Gino en Daniel bovenop. Net iets te veel voor het mooie. Dat resulteerde in de situatie dat we het de laatste 10 minuten met 10 man moesten doen, inclusief Jos, die in verband met liesklachten ook verre van fit was, maar noodgedwongen aan moest treden. Toch bleef Q2 strijden om dan in ieder geval een punt over de streep te trekken. Lang leek dit goed te gaan, maar in minuut 89 viel dan toch het doek. Een vrije trap vanaf de zijkant werd verkeerd geraakt en viel pardoes voor de voet van de doorgelopen middenvelder met staart. 1-2. In de laatste minuten werden er nog verwoede pogingen gedaan om op gelijke hoogte te komen, maar het mocht helaas niet meer baten.  Gedesillusioneerd keerde de mannen na 95 minuten terug de kleedkamer in.

Gelukkig kon de desillusie na enige tijd weer plaatsmaken voor de gedachte hoe mooi het was om weer een echte wedstrijd te voetballen, en dat ook nog eens bij de mooiste vereniging van het Westland en omstreken.

Volgende week mogen we op Sportpark Polanen om 14:30 uur aantreden tegen SC Monster. Reporter van dienst is dan Ruben Oosterwijk.

Tot volgende week,
Bas