Nadat in 2020 het E&F-weekend niet door kon gaan heeft dit jaarlijks terugkerende jeugdevenement 8 mei jongstleden plaats gevonden. Dit jaar geen spooktocht en overnachting, maar een ingekorte versie van 11:00 tot 17:00 uur op de zaterdag met een voetbaltoernooi, penaltybokaal en stormbanen en springkussens. De weersvoorspellingen waren niet heel gunstig en er is door de organisatie getwijfeld om het af te gelasten, maar door berichten dat de jeugdleden er heel veel zin in hadden is besloten om het toch door te laten gaan.

Na het stralende weer van vrijdag begon de zaterdag bewolkt en wat somber, maar in ieder geval droog. De stormbaan en het levend tafelvoetbalveld (www.verhuurbrigade.nl) waren opgeblazen en de kinderen die gebracht werden wisten niet hoe snel ze daar op moesten klimmen!! Toen eenmaal iedereen er was, ruim 60 aanmeldingen, konden we met het voetbaltoernooi beginnen en werden de teams ingedeeld. Helaas ging dit gepaard met de eerste druppels en afgaande op de buienradar zou dit de komende paar uur nog aanhouden. Maar goed, we laten ons niet kleineren door een beetje regen…. toch?? Helaas bleek het weer voor kleintjes toch wat te gortig. Zodoende is na een paar wedstrijdjes besloten om het toernooi van de mini-F tot JO-9 te stoppen en vervroegd met de afsluitende penaltybokaal te beginnen.

Met Ruud Kester verkleed als gele kanarie op het doel werd een penalty benutten nog een hele opgave, maar uiteindelijk zijn de bokalen toch naar de beste schutters gegaan. Hierna werden de kinderen druppelsgewijs opgehaald door hun ouders.

 

Het toernooi voor de oudere jeugd werd “gewoon” afgewerkt en ook daar was de penaltybokaal een ware strijd tussen twee scherpschutters. De spanning was te snijden, want beide spelers hielden elkaar in evenwicht met het missen en raak schieten, maar gelukkig werd uiteindelijk ook die strijd beslist. De winnaar ging er met de felbegeerde penaltybokaal vandoor, maar de verliezend finalist kreeg een onverwachte troostprijs door de keepershandschoenen van Ruud cadeau te krijgen.

 

 

Na afloop van het voetbaltoernooi werd, ondanks dat alles zeiknat was, de stormbaan nog maar eens een paar keer geslecht. Toen dropen ook de laatste verzopen katjes af en rond 16:00 uur was de rust wedergekeerd en… was het weer droog. Ondanks dat het weer niet meezat en het programma ingekort moest worden hebben de kinderen het toch naar de zin gehad. Hopelijk kan volgend jaar gewoon weer een E&F-weekend georganiseerd worden en werkt het weer dan ook wat meer mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groeten,

Danielle, Ilona, Paul en Paul

p.s. om dit volgend jaar weer te kunnen organiseren hebben we nieuwe ouders nodig  die willen helpen bij de organisatie. Het kost niet veel tijd en je krijgt er een hoop blije kinderen voor terug. Neem voor meer informatie contact op met iemand van de organisatie.